Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 08:51

Μεσσηνία: Μετακινήσεις και προαγωγές δικαστικών

Γράφτηκε από την

 

Σε αντεισαγγελέα Εφετών προήχθη με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Σοφία Γκουγκουλιάνα.

Η εισαγγελική λειτουργός τοποθετήθηκε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας πριν τρία χρόνια, ενώ πιο πριν υπηρετούσε ως εισαγγελέας στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Η νέα εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Πολυξένη Τσούλη είναι νεοπροαχθείσα εισαγγελέας και έχει διατελέσει επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Δρίλλια, η οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Εφετείο Καλαμάτας και προήδρευσε σε σημαντικές δίκες κατά τη διάρκεια της θητείας της αλλά και παλιότερα διετέλεσε ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, προήχθη σε πρόεδρο Εφετών.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΦΕΤΩΝ

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης τη μετάθεση του προέδρου Εφετών Καλαμάτας Αλέξανδρου Παλούκη στο Εφετείο Ιωαννίνων και στη θέση του τοποθετείται ο νεοπροαχθείς πρόεδρος Εφετών Παναγιώτης Μπολτέτσος.

Επίσης, στο Εφετείο Καλαμάτας μετατίθεται από το Ναύπλιο όπου υπηρετεί ο Νικηφόρος Πρίντζης, στη θέση της Βικτωρίας Κατσάπη, η οποία μετακινείται στο Εφετείο Ναυπλίου.

Με αποφάσεις του ίδιου συμβουλίου, από το Εφετείο Καλαμάτας μετατίθενται στο Εφετείο Αθηνών οι εφέτες Γιαννούλα Γεωργούλια, Ευδοξία Πιστιόλα και Ιωάννα Κορίτου. Στις θέσεις των εφετών οι οποίες μετατίθενται, τοποθετούνται οι νεοπροαχθείσες εφέτες Ιωάννα Ξυλιά και Θωμαΐς Κιμισκίδου και ο νεοπροαχθείς εφέτης Φώτης Βλάχος.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών μετατίθεται η πρόεδρος Πρωτοδικών Κυπαρισσίας Διονυσία Ρέππα και στη θέση της τοποθετείται η μέχρι πρότινος πρόεδρος Πρωτοδικών Σπάρτης Ευαγγελία Τσαπαλιάρη.

Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας μετατίθεται από τη Χαλκίδα όπου υπηρετεί ο Σπύρος Κολιούλης. Επίσης, σε θέσεις πρωτοδικών Καλαμάτας τοποθετούνται οι Σταύρος Ασημακόπουλος από την Κόρινθο, Βασιλική Πανούση από τα Χανιά και Δέσποινα Σιμοπούλου από τη Ζάκυνθο.   

Με αποφάσεις του ίδιου συμβουλίου, στην Τρίπολη μετακινείται ο πρωτοδίκης Καλαμάτας Ανδρέας Περγιαλιώτης, στην Ευρυτανία ο Τιμόθεος Κοντοχρήστος και στο Αγρίνιο οι Πολυξένη Καριώτη και Θεοδώρα Τραχανά.

Εν τω μεταξύ, από την Εθνική Σχολή Δικαστών στην Καλαμάτα τοποθετείται ως δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο η Ελένη Χρυσικού.

Η ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης τη μετακίνηση του εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας Κώστα Σοφουλάκη στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και τη θέση του θα καταλάβει η νεοπροαχθείσα εισαγγελέας Εφετών Νικολίτσα Νικολοπούλου, η οποία είχε παλιότερα υπηρετήσει στην Καλαμάτα ως αντεισαγγελέας Εφετών.

Με αποφάσεις του ίδιου συμβουλίου μετακινούνται οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Καλαμάτας Γιάννης Λιακάκος στην Αθήνα, Ολγα Νάτση στη Λαμία και Αρετή Μουτσέρα στην Κω. Τις θέσεις των τριών αντεισαγγελέων θα καταλάβουν οι νεοπροαχθείσες αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Στεφανία Πεσίνη και Βασιλική Καρέλου και ο νεοπροαχθείς αντεισαγγελέας Ιάσονας Κουτσούμης.   

Στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας μετατίθεται από την Πάτρα όπου υπηρετεί η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Δημοπούλου, στη θέση του Χαρίλαου Ράπη, ο οποίος μετακινείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.

Ν.Κ.