Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 13:04

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία 35χρονης στη Λεύκη Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία 35χρονης στη Λεύκη Γαργαλιάνων

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας που είχε βρεθεί το Δεκέμβριο του 2016 πυροβολημένη στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε αγροτικό δρόμο στη Λεύκη Γαργαλιάνων.

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι ο σύζυγός της, ο οποίος είχε κριθεί ύποπτος εξαρχής και μετέπειτα παραπέμφθηκε σε δίκη. Ωστόσο, δεν συνελήφθη καθώς δεν προέκυψαν κατά το στάδιο της προανάκρισης επαρκείς ενδείξεις ενοχής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ανέφερε στις Αρχές ότι βρήκε νεκρή τη σύζυγό του με κάποιους εργάτες, όταν το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου πήγαν για να μαζέψουν ελιές. Εν τω μεταξύ ποτέ δεν βρέθηκε το φονικό όπλο με το οποίο ο δράστης εκτέλεσε με ψυχρότητα τη μητέρα 4 παιδιών, αλλά ούτε και ο κάλυκας.

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είναι αυτός που σκότωσε με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι τη σύζυγό του, η οποία είχε φύγει από το προηγούμενο απόγευμα με το αυτοκίνητό της από τους Γαργαλιάνους όπου έμεναν. Πάνω της είχαν βρεθεί τα 480 ευρώ που σήκωσε από την τράπεζα πριν φύγει, αποκλείοντας για τους αστυνομικούς το ενδεχόμενο της ληστείας. Σε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, βρήκαν τρία κυνηγετικά όπλα, τα οποία στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση, με αρνητικά αποτελέσματα.

Χθες, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ήταν η μητέρα της 35χρονης και ο επικεφαλής αξιωματικός των ερευνών, η κατάθεση του οποίου διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου.     

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Ν.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER