Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 08:46

Καλαμάτα: 5 χρόνια σε Αιγύπτιο για βιασμό Γαλλίδας - Είχε ακολουθήσει καταδίωξη στην οδό Μακεδονίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 5 χρόνια σε Αιγύπτιο για βιασμό Γαλλίδας - Είχε ακολουθήσει καταδίωξη στην οδό Μακεδονίας (βίντεο)

 

Σε κάθειρξη 5 ετών και 1 μήνα καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 32χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας Γαλλίδας, στην οποία επιτέθηκε δύο φορές, μία στις 13 και μία στις 21 Αυγούστου 2017.

Ο κατηγορούμενος παρέσυρε τη γυναίκα στην πιλοτή πολυκατοικίας στην οδό Πραξιτέλους στην Καλαμάτα όπου την βίασε εισχωρώντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά της όργανα. Νωρίτερα τον ίδιο μήνα της είχε επιτεθεί ξανά και με τα χέρια του την θώπευσε στον μηρό. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου σε 7,5 χρόνια κάθειρξη.

Χθες, ο δικηγόρος του Χάρης Μάραντος, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο, ζήτησε να καταδικαστεί με μειωμένο καταλογισμό, καθώς αποδείχτηκε με έγγραφο από τις φυλακές Γρεβενών ότι παίρνει ψυχιατρικά φάρμακα. Η εισαγγελέας μετά την εξέλιξη αυτή πρότεινε στην αγόρευσή της να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της υπεράσπισης, όπως και έγινε και το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή. 

Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης· χειροκροτούσε, πεταγόταν όρθιος και φώναζε “άντρας εγώ, άντρας εγώ”, ώσπου η έδρα έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν από την αίθουσα. Λίγο νωρίτερα στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι “μόνο την έπιασα με το χέρι, δεν έκανα κάτι άλλο”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος είχε τραυματίσει το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με μαχαίρι δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα στην προσπάθεια τους να τον συλλάβουν. Ο Αιγύπτιος είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για μια απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά, ενώ πριν τη σύλληψή του -κι ενώ είχε προηγηθεί τον Αύγουστο ο βιασμός της Γαλλίδας- αποπειράθηκε να βιάσει μια ανήλικη Καλαματιανή. Το βράδυ που συνελήφθη παρενοχλούσε με το μαχαίρι διαβάτες στην Παραλία της Καλαμάτας. Πολίτες ειδοποίησαν την Αστυνομία και κάποια στιγμή άρχισαν να τον κυνηγούν οι ίδιοι, μέσα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Οταν εκείνος βγήκε στην οδό Μακεδονίας, επιχείρησε να τον συλλάβει αστυνομικός της ΔΙΑΣ και ο κατηγορούμενος τον μαχαίρωσε, όπως και τον δεύτερο αστυνομικό της ΔΙΑΣ, ο οποίος επιχείρησε να τον συλλάβει, αλλά δέχτηκε κι αυτός επίθεση με το μαχαίρι.

Χθες, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών.

Ν.Κ.


NEWSLETTER