Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 11:20

Μεσσηνία: Ξεκίνησε η δίκη για τους πυροβολισμούς στο Κοπανάκι

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο αδελφών Ρομά, οι οποίοι στις 8 Οκτωβρίου 2017 άρπαξαν τις καραμπίνες μετά από έναν καβγά με τον ψήστη καφέ -ουζερί στο Κοπανάκι και πυροβολούσαν αδιάκριτα κόσμο.

Πρωτόδικα ο ένας αδελφός είχε καταδικαστεί σε 32 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σε 14 χρόνια κάθειρξη ο άλλος για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο συνήγορός τους Βασίλης Ταουξής ζήτησε χθες από το δικαστήριο τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικαλούμενος ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να σκοτώσουν ανθρώπους.
Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε αργά το μεσημέρι κι αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Θα συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις εισαγγελέα και συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ αναμένεται να βγει και η απόφαση.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Οι μάρτυρες περιέγραψαν εικόνες απόλυτου τρόμου στο δικαστήριο, ενώ επέμειναν ότι κανένας δεν προκάλεσε ή ενόχλησε τους κατηγορούμενους για να πάρουν τα όπλα και να αρχίσουν να βαράνε όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τραυμάτισαν 6 ανθρώπους, τους δύο από αυτούς σοβαρότερα, καθώς στον έναν έμεινε κουσούρι στο πόδι, ενώ ο άλλος έχασε το μάτι του.
Το σκηνικό Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ημέρα Κυριακή μετά το παζάρι, όπου συγκεντρώνεται πάρα πολύς κόσμος. Οπως αναφέρουν μαρτυρίες, οι δύο κατηγορούμενοι κάθισαν νωρίτερα το μεσημέρι σε ένα τραπέζι στο καφενείο με άλλους ομοφύλους τους. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δεν είχαν πιει τόσο πολύ κρασί για να είναι μεθυσμένοι, ενώ ο ένας έπινε κόκα-κόλα. Ο ψήστης του καταστήματος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος μάρτυρας που κατέθεσε χθες πριν τη διακοπή της δίκης, αρνήθηκε στην κατάθεσή του ότι διαπληκτίστηκε με τον έναν αδελφό, λέγοντας ότι πήγε και τον φορτώθηκε με απειλές, χωρίς ο ίδιος να αντιγυρίσει τίποτα το επιλήψιμο, που θα τον έθιγε.

ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Κουβέντα στην κουβέντα, κι ενώ ο ένας αδελφός είχε απομείνει μόνος αφού οι άλλοι έφυγαν -σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν στη δίκη- φορτώθηκε αγριεμένος στον ψήστη. Ο ιδιοκτήτης και ο σερβιτόρος πήγαν κοντά τους για να τον απομακρύνουν, όπως είπε στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης. Τότε ο κατηγορούμενος έφυγε με το αυτοκίνητό του και 10-15 λεπτά μετά γύρισε με μια επαναληπτική καραμπίνα. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έριξε τον πρώτο πυροβολισμό στο... ψαχνό, σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες, τραυματίζοντας στο μάτι έναν θαμώνα που καθόταν έξω από το καφενείο. Με τον δεύτερο πυροβολισμό έριξε κάτω την τζαμαρία του μαγαζιού. Ο επόμενος πυροβολισμός διέσπειρε τα σκάγια σε μεγάλη ακτίνα τραυματίζοντας όσους δεν είχαν προλάβει να τρέξουν γρήγορα.
Ο αδελφός του που ήρθε μετά, τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι με την καραμπίνα έναν ακόμα άνθρωπο από τόσο κοντινή απόσταση που σύμφωνα με το κατηγορητήριο το θύμα θα είχε πεθάνει αν δεν τον μετέφεραν έγκαιρα στο νοσοκομείο.

Ν.Κ.