Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 11:16

Καλαμάτα: 3 χρόνια με αναστολή για τη μαχαιριά στο φούρναρη

Γράφτηκε από την

 

Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή μείωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας την πρωτόδικη ποινή ενός 48χρονου σήμερα Καλαματιανού, που τον Ιούνιο του 2013 μαχαίρωσε στο στομάχι έναν 47χρονο τότε φούρναρη.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε 7,5 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βρασμό ψυχής, ενώ ο συνήγορός του Χρήστος Χριστόπουλος ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο μειώνοντας έτσι την ποινή του. Επιπλέον, στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της δίκης και την επιεική ετυμηγορία των δικαστών και ενόρκων είχε η μαρτυρία του παθόντα, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δήλωσε ότι έχει αφήσει πίσω του ό,τι έγινε, καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη.

Η εισαγγελέας πάντως πρότεινε να καταδικαστεί όπως και πρωτόδικα, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου και το ρεπορτάζ από την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος υποψιαζόταν ότι η εν διαστάσει σύζυγός του έχει ερωτική σχέση, και κρατούσε όμηρο την κόρη του παθόντα για να του πει το όνομα του αντίζηλου. Ο κατηγορούμενος, όταν ο παθών έσπευσε στο σπίτι του για να του δώσει την κόρη του, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τον έσκισε στο στομάχι. Ο παθών δεν το κατάλαβε εκείνη την ώρα αλλά στη διαδρομή για το σπίτι τους σήκωσε την μπλούζα του και είδε ότι αιμορραγούσε, οπότε πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί τον έβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο γιατί είχε μεγάλη εσωτερική αιμορραγία και κινδύνευε η ζωή του. Μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 15 ημέρες και να πάρει τρεις φιάλες αίμα. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη 7 μέρες μετά, καθώς κρύφτηκε για να μην τον βρουν οι αστυνομικοί. 

Ν.Κ.