Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 08:45

Καλαμάτα: 12 χρόνια για ληστεία στα ΕΛΤΑ και πυροβολισμό κατά αστυνομικών (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 12 χρόνια για ληστεία στα ΕΛΤΑ και πυροβολισμό κατά αστυνομικών (βίντεο)

 

Σε 12 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έναν Αλβανό κατηγορούμενο για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ της πόλης την 1η Φεβρουαρίου του 2011, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των ληστών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φυγοδικούσε 10 χρόνια και συνελήφθη πέρυσι, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή. Ενα παλαμικό αποτύπωμα όμως, στο τιμόνι της μηχανής με την οποία έκαναν τη ληστεία αυτός και ένας ομοεθνής του, αλλά και η μαρτυρία του αστυνομικού της ΔΙΑΣ ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον συνοδηγό που πυροβόλησε εναντίον του με το καλάσνικοφ, με τα γόνατα πάνω στο κάθισμα και ο μισός έξω από το παράθυρο του κλεμμένου αυτοκινήτου με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν αφού παράτησαν την μηχανή, σφράγισαν την καταδίκη του. Ούτε ο συνεργός του, που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2012 και πρόσφατα σε δεύτερο βαθμό, κατάφερε να πείσει το δικαστήριο στέλνοντας μια ανωμοτί κατάθεση μέσα από τις φυλακές όπου εκτίει την ποινή του, ότι δεν έκανε τη ληστεία με τον κατηγορούμενο, αλλά με έναν άλλον. Όπως επισημάνθηκε από την έδρα, τόσο κατά την ανάκριση όσο και στην απολογία του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο φυλακισμένος συνεργός του κατηγορούμενου τον είχε κατονομάσει ως το δράστη της ληστείας.

Ο κατηγορούμενος μαζί με το φυλακισμένο συνεργό του είχαν αρπάξει 5.154 ευρώ, κι όπως κατέθεσε χθες ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος καταδίωξε τους ληστές, μέσα στο αυτοκίνητο ήταν οι δυο τους. Ο φυλακισμένος, είπε ο αστυνομικός, οδηγούσε και ο κατηγορούμενος ήταν ο συνοδηγός που βγήκε ο μισός έξω από το παράθυρο και άρχισε να πυροβολεί με ένα καλάσνικοφ 3-4 φορές κατά ριπάς εναντίον της μοτοσυκλέτας του.

Νωρίτερα υπάλληλος του ταχυδρομείου κατέθεσε ότι ένας ψηλός και ένας κοντός με κουκούλες μπήκαν μέσα στο κατάστημα και απείλησαν με όπλα για να πάρουν χρήματα. Ο πρώτος στάθηκε με το καλάσνικοφ στην πόρτα και ο άλλος κατευθύνθηκε πίσω από τα ταμεία.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη ληστεία κι ούτε είχε έρθει ποτέ στην Καλαμάτα. Υποστήριξε ότι δούλευε σερβιτόρος σε ένα ψητοπωλείο στην Καλλιθέα της Αττικής και το βράδυ πριν την ληστεία πήγαν εκεί για να φάνε ο φυλακισμένος συνεργός του και ένας ακόμα. Είπε ότι επειδή γνωρίζονταν και έμεινε μέχρι το κλείσιμο του μαγαζιού, τον παρακάλεσε να τον πάει στο σπίτι του, δικαιολογώντας έτσι πώς βρέθηκε το αποτύπωμά του στη μηχανή μεσαίου κυβισμού, με την οποία έγινε η ληστεία στην Καλαμάτα.

Ν.Κ.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

 


NEWSLETTER