Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 17:35

Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας: 3 χρόνια με αναστολή για την κλοπή μελισσιών

Γράφτηκε από την

Σε 3 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας τον 65χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, για την κλοπή μελισσοσμηνών μαζί με τις κυψέλες τους.

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 7 χρόνων αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτόδικα (κατά συναυτουργία με αγνώστους) για τις κλοπές μελισσοσμηνών, που είχαν γίνει από το 2004 έως και το 2012 σε βάρος 8 μελισσοκόμων, στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Θυμίζουμε πως η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με την κατάθεση του μάρτυρα-μελισσοκόμου, μετά την καταγγελία του οποίου στην Αστυνομία συνελήφθη ο κατηγορούμενος. Χθες κατέθεσαν επίσης ο γιος του προαναφερόμενου μάρτυρα, ένας ακόμα παθών και ένας μελισσοκόμος, καθώς και ένας μάρτυρας υπεράσπισης ερασιτέχνης μελισσοκόμος. Οι άλλοι παθόντες δεν προσήλθαν για να καταθέσουν.

Ο κατηγορούμενος όπως άλλωστε εξ αρχής έχει υποστηρίξει, στην απολογία του αρνήθηκε ότι έκλεψε μελισσοσμήνη. Παραδέχτηκε μόνο ότι βρήκε και πήρε πεταμένα κουτιά, γιατί συνήθιζε να μαζεύει άχρηστες κυψέλες από τα σκουπίδια και να τις επισκευάζει.

Ν.Κ.