Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 08:32

Εγκλημα στη Λεύκη Γαργαλιάνων: Γνωστός του θύματος ο δράστης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Εγκλημα στη Λεύκη Γαργαλιάνων: Γνωστός του θύματος ο δράστης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Δεκεμβρίου με απόκλιση μέχρι 4 ωρών, προσδιόρισε ως την πιθανότερη ώρα του θανάτου της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας που είχε βρεθεί το 2016 πυροβολημένη στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε αγροτικό δρόμο στη Λεύκη Γαργαλιάνων, ο ιατροδικαστής Νίκος Κωτακίδης.

Στην εκτίμηση αυτή κατέληξε ο ιατροδικαστής κατά την χθεσινή κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, όπου διεξάγεται από τις 5 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία της 35χρονης, με κατηγορούμενο τον σύζυγό της, ο οποίος αρνείται ότι τέλεσε το έγκλημα. Ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή ώρα θανάτου (η γυναίκα είχε φύγει το απόγευμα της 8ης και δεν επέστρεψε τη νύχτα στο σπίτι της) και η εκτίμησή του αυτή, για τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Δεκεμβρίου, προκύπτει από την πτωματική ακαμψία του πτώματος κατά την εξέτασή του από τον ίδιο μακροσκοπικά, στον τόπο όπου βρέθηκε. Θυμίζουμε ότι τη γυναίκα βρήκε νεκρή γύρω στις 7 το πρωί της ίδιας μέρας (9 Δεκεμβρίου) ο κατηγορούμενος σύζυγό της με κάποιους εργάτες, καθώς πήγαιναν για να μαζέψουν ελιές. Ο ιατροδικαστής εξέτασε το πτώμα μετά τις 4 το απόγευμα ενώ κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε ανακάλυψε στο στομάχι της γυναίκας κομμάτια πατάτας και εκτίμησε πως έφαγε τελευταία φορά 2-4 ώρες, πριν δολοφονηθεί. Σε ερώτηση της εισαγγελέα αν θα μπορούσε να έχει δολοφονηθεί στις 10 το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου απάντησε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να το αποκλείσει. 

 

ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ

Ο κ. Κωτακίδης εκτίμησε ακόμα πως από τη θέση του πτώματος μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και το σημείο όπου αυτό ήταν παρκαρισμένο, το θύμα περίμενε κάποιον τον οποίο γνώριζε και εμπιστευόταν. Και εξήγησε πως δεν βρέθηκαν στο πτώμα αμυντικά τραύματα ενώ βρέθηκε να κάθεται χαλαρά στη θέση του οδηγού, με το παράθυρο ανοιχτό μέχρι κάτω, σε ένα μέρος όπου εξετάζοντάς το ο μάρτυρας διαπίστωσε ότι πρόκειται για σημείο ραντεβού, καθώς υπήρχαν τριγύρω πολλές γόπες τσιγάρων, ακόμα και προφυλακτικά. Αλλά και το αυτοκίνητο ήταν στραμμένο σε ευθεία προς τον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο και όποιος περνούσε το διέκρινε, ενώ τα αθλητικά παπούτσια της γυναίκας δεν είχαν κανένα ίχνος λάσπης, που να δείχνει ότι βγήκε και περπάτησε.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ Ο ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ

Ο ιατροδικαστής διέλυσε στην κατάθεσή του και τις όποιες αμφιβολίες ότι το θύμα μπορεί να μην πυροβολήθηκε από τη μεριά του συνοδηγού, αλλά από το πίσω κάθισμα, όπως κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου μάρτυρας (επικαλούμενος ότι το άκουσε από τον κ. Κωτακίδη), ο οποίος είχε μιλήσει για ύποπτες συναλλαγές του θύματος με τον υπόκοσμο της περιοχής και για πιθανή εμπλοκή της 35χρονης με ναρκωτικά. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής διαβεβαίωσε το δικαστήριο πως σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησε στον τόπο του εγκλήματος, ο δράστης άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και στεκούμενος έξω από το αυτοκίνητο σκότωσε με πυροβόλο κυνηγετικό όπλο τη γυναίκα, χωρίς αυτή να φαίνεται ότι έχει αντιδράσει. Το φυσίγγι, διαπέρασε το κρανίο από το έναν κρόταφο στον άλλο και η βολίδα έφυγε από το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού, χωρίς ποτέ να βρεθεί από τους αστυνομικούς της σήμανσης που έψαξαν εξονυχιστικά στον τόπο του εγκλήματος.   

 

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ: “ΕΙΧΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ”

Ο ιατροδικαστής απέκλεισε επίσης η γυναίκα να μην είχε διαύγεια και γι’ αυτό δεν κατάφερε να αντιδράσει, όπως μπορεί να συμπεράνει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σε ό,τι αφορά την χρήση ναρκωτικών που επικαλέστηκαν μάρτυρες στη δίκη, ο κ. Κωτακίδης απαντώντας στον συνήγορο υπεράσπισης το απέκλεισε. Εξήγησε πως θα βρίσκονταν ίχνη στο αίμα αν είχε κάνει χρήση προσφάτα ή στα ούρα αν είχε κάνει χρήση παλαιότερα. Ωστόσο, και χθες η Βουλγάρα εργάτρια (της οποίας είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή) που ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο όταν βρήκαν το πτώμα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το θύμα κάπνιζε χασίς και πως το ξέρει γιατί της πρότεινε μια ημέρα να… της φτιάξει ένα στριφτό.

 

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Η εν λόγω μάρτυρας πάντως υπέπεσε σε πλείστες αντιφάσεις στην κατάθεσή της, ενώ πράγματα που είχε πει και οδηγούσαν σε ενδείξεις ενοχής του κατηγορούμενου στις πρώτες της καταθέσεις στην Ασφάλεια Καλαμάτας και μετέπειτα στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας, χθες τα πήρε πίσω. Στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέα απαντούσε ότι παίρνει ψυχοφάρμακα και στην πρόεδρο της έδρας ότι δεν ξέρει να γράφει και να διαβάζει, και οι αστυνομικοί όλο έλεγαν έλεγαν και έγραφαν έγραφαν και αυτή υπέγραφε ό,τι της έδιναν χωρίς να της το διαβάσουν. 

Η δίκη συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα χθες με την ανάγνωση και το σχολιασμό εγγράφων και τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ θα συνεχιστεί την επόμενη Παρασκευή 17 του μήνα, οπότε αναμένεται να προσαχθεί μετά από αίτημα της εισαγγελέα ο Βούλγαρος εργάτης που ήταν μαζί με αυτούς που βρήκαν το πτώμα της 35χρονης.

Ν.Κ.