Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 08:35

4 χρόνια σε Νησιώτη για όπλα και ναρκωτικά

4 χρόνια σε Νησιώτη για όπλα και ναρκωτικά

Σε 4 χρόνια και 3 μήνες φυλακή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Νησιώτης για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αθώος κρίθηκε ο συγκατηγορούμενος του, ο οποίος εργαζόταν περιστασιακά στο σπίτι και τα ζώα του πρώτου. 

 

Ο καταδικασθείς συνελήφθη πέρυσι στις 6 Οκτωβρίου, μετά από έρευνα στο σπίτι και το οικόπεδό του, όπου οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας βρήκαν διάσπαρτα ναρκωτικά και γλάστρες με χασίς, καθώς και ένα γεμάτο πιστόλι με 7 σφαίρες. Συγκεκριμένα, μέσα στο σπίτι του, σε αγροτική περιοχή έξω από τη Μεσσήνη, βρήκαν 6 γραμμάρια χασίς πάνω στον απορροφητήρα της κουζίνας, 0,5 γραμμάρια κοκαΐνη σε ένα κουτί στο τζάκι, μια ζυγαριά ακριβείας, έναν τρίφτη με υπολείμματα χασίς και το πιστόλι. Στην αυλή οι αστυνομικοί βρήκαν τις πρώτες 7 γλάστρες με ένα χασισόδεντρο μέσα στην καθεμία, ύψους έως 0,10 μέτρα, ενώ στην αποθήκη ανακάλυψαν 4 ακόμη γλάστρες με ισάριθμα φυτά ύψους έως 0,40 μέτρα. Επίσης, σε ένα ξύλινο τελάρο βρήκαν φυτεμένα 31 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως 0,30 μέτρα. Δύο ακόμη χασισόδεντρα, το ένα 2,5 και το άλλο 3 μέτρα, ανακάλυψαν ανάμεσα στις ντοματιές στο περιβόλι του κατηγορούμενου, καθώς και μια ποσότητα χασίς 1,5 γραμμαρίων - ενώ λίγο πιο πέρα υπήρχαν 5 ξεροί κορμοί από χασισόδεντρα, τα οποία, σύμφωνα με τον αστυνομικό που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος είχε πετάξει εκεί από καλλιέργεια στην οποία είχε ήδη ολοκληρώσει τη... συγκομιδή. Μάλιστα ο αστυνομικός εκτίμησε ότι τόσο οι ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, όσο και το χασίς από τις νέες καλλιέργειες, θα κατέληγαν προς πώληση. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσε επί χρόνια χασίς και πως άρχισε και την κοκαΐνη από το 2004, αλλά τον τελευταίο χρόνο πριν από τη σύλληψή του εθίστηκε στα ναρκωτικά επειδή απελπίστηκε που δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά με τη γυναίκα του. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι μια ανίατη αρρώστια που χτύπησε τα αδέρφια του τον βύθισε ακόμη περισσότερο στα ναρκωτικά, εξαιτίας της απόγνωσης που αισθάνθηκε. Σε ερώτηση για το πιστόλι, ισχυρίστηκε ότι το είχε επειδή μένει στην ερημιά και είναι απροστάτευτος απέναντι στους επίδοξους κλέφτες.