Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 20:56

Μείωση ποινών στους Κινέζους απαγωγείς

Γράφτηκε από την

Ποινές κάθειρξης από 10 έως 14 χρόνια επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 4 Κινέζους -μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή δύο εξ αυτών κατά ένα χρόνο-, οι οποίοι το Φεβρουάριο του 2011 απήγαγαν από τη Μεσσήνη μια ομοεθνή τους με σκοπό να ζητήσουν λύτρα από τον έμπορο σύζυγό της.

Οι απαγωγείς -όπως φάνηκε από την ακροαματική διαδικασία- έδρασαν με εντολές άλλου ομοεθνούς τους, του "μεγάλου αφεντικού" όπως τον χαρακτήριζαν.

Τα σχέδιά τους χάλασαν όταν, στο δρόμο για την Αθήνα όπου θα μετέφεραν τη γυναίκα, αστυνομικοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο ρουτίνας στα Παραδείσια. Καθώς λοιπόν δεν σταμάτησαν στο σήμα της Αστυνομίας, ακολούθησε καταδίωξη. Το Αudi των δύο κατηγορούμενων βγήκε από το δρόμο μετά τη σήραγγα Αρτεμισίου και τράκαρε στις προστατευτικές μπάρες. Τότε το παράτησαν και διέφυγαν με το τζιπ που οδηγούσαν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι - οι οποίοι στη διάρκεια της καταδίωξης προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί άκουσαν τα χτυπήματα της δεμένης και φιμωμένης γυναίκας από το πορτ-μπαγκάζ, όταν πλησίασαν το παρατημένο αυτοκίνητο. Και οι 4 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία λίγη ώρα αργότερα στην Αργολίδα.