Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 18:18

Μεσσηνία: Τα 8 χρόνια φυλακή έγιναν επιμέλεια και επιτήρηση

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τα 8 χρόνια φυλακή έγιναν επιμέλεια και επιτήρηση

Να τεθούν υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής, ώστε ο σωφρονισμός τους να γίνει μέσα στην κοινωνία, αποφάσισε χθες για δύο κατηγορούμενους 34 και 31 χρόνων το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας.

Οι κατηγορούμενοι ξυλοκόπησαν άγρια με γροθιές, κλοτσιές και με μεταλλικό πλαίσιο (από παρακείμενη οικοδομή) έναν άνδρα στο Αχλαδοχώρι Πεταλιδίου στις 22 Φεβρουαρίου 2017 προκαλώντας του κατάγματα στο κρανίο, ρήξη του λεπτού εντέρου και μόνιμη βλάβη στα μάτια. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε κάθειρξη 8 ετών. Χθες το δικαστήριο τους καταδίκασε -τον έναν με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τον άλλον με αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς- σε φυλάκιση 4 χρόνων με τριετή αναστολή. Εκτός από την παρακολούθησή τους από επιμελητή κοινωνικής αρωγής, οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει να παρουσιάζονται και στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους μία φορά το μήνα.
Ο παθών, σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, απείλησε τη ζωή τους με ένα αλυσοπρίονο, όταν αυτοί πήγαν να τον βρουν γιατί -σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους- βίασε και χτύπησε βάναυσα μια κοινή τους φίλη. Αρνήθηκαν ότι είχαν ποτέ την πρόθεση να χτυπήσουν το θύμα τους και υποστήριξαν ότι ήθελαν να ακούσουν τη δική του εκδοχή γι’ αυτό που η κοπέλα είπε σε αυτούς και κατήγγειλε -όπως είπαν- και στην Αστυνομία. Ο παθών, ωστόσο, δεν μπορούσε να είναι στο δικαστήριο για να πει τη δική του εκδοχή, καθώς τον Ιούλιο του 2020 σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πάντως, το δικαστήριο δεν δέχτηκε πως βρίσκονταν σε άμυνα και τους έκρινε ενόχους -όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο της Κυπαρισσίας- για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, απορρίπτοντας το αίτημα της υπεράσπισης για μεταβολή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη τους όπως και πρωτόδικα χαρακτηρίζοντας οργανωμένη και βάναυση την επίθεση στον παθόντα.
Ν.Κ.


NEWSLETTER