Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 15:05

Η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμού θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη

Γράφτηκε από την
Η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμού θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη

Κοινωνική έκρηξη θα προκαλέσει η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας προειδοποιεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Με την ευκαιρία της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια, ο Κ. Μαργέλης αναφέρθηκε και σε αυτό το ενδεχόμενο.

 

«Η κουβέντα περί ενδεχόμενης συνέχισης των πλειστηριασμών πρέπει να σταματήσει άμεσα και να μην ανοιχθεί ξανά τέτοιο θέμα γιατί θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε πως «η κοινωνική γαλήνη έχει επέλθει επειδή έχει προστατευτεί η πρώτη κατοικία. Εάν οι συμπολίτες μας καταλάβουν ότι η πρώτη κατοικία κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό πολύ φοβάμαι πως θα είναι η απαρχή άσχημων εξελίξεων». 

Οσον αφορά το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ενήμερων δανείων ο κ. Μαργέλης είπε πως «η πρώτη εικόνα που έχω από το σχέδιο νόμου είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν θεαματικές αλλαγές, ούτε θα δώσει οικονομική ανάσα στους δανειολήπτες». Εξήγησε λοιπόν ότι «εάν ισχύσει αυτό που έχουμε όλοι διαβάσει, δηλαδή ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη ρύθμιση των δανείων θα είναι να είσαι ενήμερος στο δάνειο αυτό, εκτιμώ ότι η μειοψηφία όσων έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια θα μπορέσουν να επωφεληθούν και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις». Γιατί, όπως είπε, «η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας δεν είναι ενήμεροι με τα δάνειά τους». Επιπλέον όσοι είχαν δανειστεί από τις τράπεζες, «δανείστηκαν κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, όταν υπήρχε χρήμα στην αγορά. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί εξαιτίας της αυξανόμενης ανεργίας και της μείωσης των μισθών αδυνατούν να πληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις», σημείωσε καταλήγοντας. 

 

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER