Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 08:13

Ικανοποίηση Μαργέλη για τη νίκη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Γράφτηκε από την

 

Την ικανοποίησή του για την πρώτη δικαστική νίκη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής εξέφρασε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, μετά την απόφαση την περασμένη Τετάρτη του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να χορηγήσει προσωρινή δικαστική προστασία μέχρι τις 6 Ιουλίου στους ευάλωτους οικιακούς καταναλωτές, ώστε να μην τους κόβεται το ρεύμα εάν δεν πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Στη δίκη αυτή πρόσθετη παρέμβαση, μέσω της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας άσκησε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, που είχε πρωτοστατήσει μαζί με πολλούς κοινωνικούς φορείς του νομού στον αγώνα κατά της ληστρικής -σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη-  ρήτρας  αναπροσαρμογής.

“Η δικαστική αυτή απόφαση είναι μια πρώτη νίκη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφού το Δικαστήριο πιθανολόγησε την βασιμότητα της αγωγής  για να χορηγήσει την προσωρινή δικαστική προστασία. Έτσι έκρινε κατά πιθανολόγηση ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία.   

Ο αγώνας θα συνεχιστεί σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες και στα κοινωνικά πεδία μέχρι την τελική δικαίωση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣΚ Κώστας Μαργέλης.