Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 15:27

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν οι 3 Λιβανέζοι για την διακίνηση μεταναστών

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν οι 3 Λιβανέζοι για την διακίνηση μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Καλαμάτας, οι τρεις Λιβανέζοι φερόμενοι ως διακινητές των 89 προσφύγων, μεταξύ των οποίων 12 γυναίκες και 37 παιδιά από δύο μηνών έως 15 χρονών, οι οποίοι ταξίδευαν την περασμένη Πέμπτη με ένα μικρό ξύλινο σκάφος από το Λίβανο για την Ιταλία, όταν 65 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου έμεινε να πλέει ακυβέρνητο και κάποιος από το σκάφος κάλεσε βοήθεια.

Οι 89 επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από ένα φορτηγό πλοίο -ενώ 3, οι οποίοι είχαν πέσει στη θάλασσα, διέσωσε ένα δεξαμενόπλοιο. Στη συνέχεια, μετά από συνεννόηση με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, τα πλοία έβαλαν ρότα για την Καλαμάτα, όπου και φιλοξενήθηκαν οι πρόσφυγες μέχρι την αναχώρησή τους το Σάββατο για τη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Δύο οικογένειες με νοσηλευόμενους ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένουν στην πόλη και φιλοξενούνται προσωρινά στα δημοτικά υπνωτήρια για τους αστέγους. Τη φροντίδα τους έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες Πρόνοιας του δήμου μετά από ευαισθητοποίηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργου Φάβα.


NEWSLETTER