Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 08:46

Μια ακόμη θέση αντεισαγγελέα Εφετών στην Καλαμάτα

Μια ακόμη θέση αντεισαγγελέα Εφετών στην Καλαμάτα

 

Την ενίσχυση της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας με μια επιπλέον οργανική θέση αντεισαγγελέα αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση επικυρώθηκε την περασμένη Δευτέρα με Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Έτσι, στην Καλαμάτα υπάρχουν πλέον δύο θέσεις αντεισαγγελέων Εφετών από μια που υπήρχε έως σήμερα.

Θυμίζουμε ότι το Εφετείο Καλαμάτας έχει στην αρμοδιότητά του τρία Πρωτοδικεία: Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Γυθείου. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε έρθει σε διερευνητικές επαφές με τους νομικούς Σπάρτης και Ναυπλίου, καθώς το Δικαιοσύνης εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει τις υποθέσεις του Πρωτοδικείου Σπάρτης στο Εφετείο Καλαμάτας, για να ελευθερωθεί από την πληθώρα δικών το Εφετείο Ναυπλίου. Στην πορεία το σχέδιο ναυάγησε καθώς βρήκε σθεναρή αντίσταση από τους δικηγόρους. Εν τω μεταξύ, με αφορμή την προοπτική μεταφοράς αρμοδιότητας και τέταρτου Πρωτοδικείου στο Εφετείο Καλαμάτας είχε ανοίξει τότε η συζήτηση για την ενίσχυσή του με δύο επιπλέον εφέτες τουλάχιστον, έναν δεύτερο ίσως πρόεδρο Εφετών και φυσικά νέες οργανικές θέσεις για αντεισαγγελείς.

Σημειώνεται ότι με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα από μια σε δύο αυξήθηκε ο αριθμός των οργανικών θέσεων αντεισαγγελέων Εφετών και στις Εισαγγελίες Εφετείων Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Κέρκυρας.

Ν.Κ.