Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 16:51

Απείλησε να σφάξει τη μάνα του με κλαδευτήρι και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση

Γράφτηκε από την
Απείλησε να σφάξει τη  μάνα του με κλαδευτήρι και καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση

Τις φωνές, τις βρισιές, τους εξευτελισμούς και τις απειλές που υποφέρουν από το μεγαλύτερο γιο της οικογένειας περιέγραψαν χθες στο δικαστήριο μια 71χρονη μητέρα και η κόρη της. Οι δύο γυναίκες μίλησαν για την κόλαση που βιώνουν μέσα στο σπίτι τους σε χωριό του πρώην Δήμου Πεταλιδίου.

 

Ο γιος καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 14 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή γιατί τον περασμένο Μάρτιο απείλησε να κόψει με κλαδευτήρι το λαιμό της μάνας του και πήγε να σπάσει το χέρι της αδελφής του. Η μητέρα μη έχοντας άλλες αντοχές μετά την εκφώνηση της ποινής από το δικαστήριο δεν έκρυψε τον τρόμο της πλησιάζοντας τη δικηγόρο και ρωτώντας την "πώς θα 'ρθει σπίτι; Είναι επικίνδυνος". Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τις δύο γυναίκες ήταν ένας καβγάς τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο κατηγορούμενος μεθυσμένος απειλούσε ότι θα κόψει με ένα κλαδευτήρι το λαιμό της μητέρας του αν δεν ξεκλείδωνε την πόρτα στο δωμάτιο που κρύφτηκε με την κόρη της, γιατί ο γιος της ήθελε να τις πετάξει έξω από το σπίτι. Νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας μέρας έκανε φασαρία στην αδελφή του ζητώντας της επίμονα το μερτικό του από κάποια μεροκάματα που έκαναν μαζί. Οπως ανέφεραν οι δύο γυναίκες στις καταθέσεις τους, ο θυμός και η οργή του ήταν τέτοια που άρχισε να πετάει πράγματα έξω από το σπίτι, τους φώναζε να φύγουν και έβριζε και βλαστημούσε. Οταν ξεθύμανε ο κατηγορούμενος έφυγε και επέστρεψε αργότερα το απόγευμα με απειλητικές διαθέσεις. Οπως είπαν στο δικαστήριο, ξέσπασε πάνω στην αδελφή του αρπάζοντάς την από το χέρι και θα της το έσπαζε όπως το είχε γυρίσει αν η μάνα τους δεν τον έσπρωχνε μακριά της για να την γλυτώσει. Τότε οι δύο γυναίκες κλειδώθηκαν μέσα σε ένα δωμάτιο και κάλεσαν την Αστυνομία Πεταλιδίου. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι αναγκάστηκε να περιμένει ενισχύσεις από την Καλαμάτα γιατί ήταν μόνος του στο τμήμα εκείνη την ώρα. Οταν έφτασαν στο σπίτι με τους συναδέλφους του οι δύο γυναίκες είχαν καταφέρει να το σκάσουν και να κρυφτούν, την ώρα που ο κατηγορούμενος -όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους- πήγε να φέρει την καραμπίνα γιατί δεν του άνοιγαν. Ο αστυνομικός είπε ακόμη ότι και οι δύο ήταν κατατρομαγμένες, δεν έδειχναν όμως χτυπημένες. Πάντως οι ίδιες περιέγραψαν και άλλα παρόμοια περιστατικά κατά τα οποία ο κατηγορούμενος πάντα μεθυσμένος τις απειλεί και τις βρίζει να φύγουν από το σπίτι και τα κτήματά του. Μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι κάποιες φορές τις ξυλοφορτώνει, ενώ η ίδια του η μάνα απευθυνόμενη στο δικαστήριο έκανε έκκληση να γίνει κάτι για να μείνει ο γιος της μακριά της. "Είμαι μητέρα και η θέση μου είναι δύσκολη, αλλά φοβάμαι ότι θα με σκοτώσει αν έρθει πάλι στο σπίτι", είπε η μητέρα του στο δικαστήριο. 

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος επέστρεψε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από την Κύπρο όπου διέμενε περισσότερα από 12 χρόνια. Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η μάνα και η αδελφή του, του λένε ψέματα και πως του ανήκουν το σπίτι και τα κτήματα αφού του τα έχει γράψει όλα ο πατέρας του πριν πεθάνει. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εντάσεις μεταξύ τους, αλλά γιατί οι δύο γυναίκες κάνουν "κακούς χειρισμούς" και περιμένουν από αυτόν να τα διορθώσει. Και υποστήριξε ότι τους ξεχρέωσε ένα δάνειο που είχαν απλήρωτο 15 χρόνια, ενώ η μητέρα του δεν του δίνει μερίδιο από τα εισοδήματα που παίρνει από το λάδι και τα σύκα. Οσο για την εξάρτησή του από το ποτό και τις βίαιες αντιδράσεις του, ισχυρίστηκε πως πίνει κανένα ποτηράκι μετά τη δουλειά αλλά οι σχέσεις του με τη μάνα και την αδελφή του είναι καλές και δεν καταλαβαίνει γιατί λένε ψέματα.

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER