Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 17:00

Μαγνητική πύλη θα τοποθετηθεί στα Δικαστήρια Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μαγνητική πύλη θα τοποθετηθεί στα Δικαστήρια Καλαμάτας

 

Την τοποθέτηση μαγνητικής πύλης για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων, καθώς και μηχανήματος X-Ray στην κεντρική είσοδο των Δικαστηρίων Καλαμάτας (επί της οδού Αριστομένους), ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή της η Επιτροπή Διοίκησης-Διαχείρισης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου.

Ήδη έχει προκηρυχθεί ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια των δύο συστημάτων, με σχετική πίστωση από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Τα μηχανήματα θα επικουρούνται από εταιρεία security και μόλις τεθούν σε λειτουργία, οι προσερχόμενοι στα Δικαστήρια θα περνούν υποχρεωτικά από τα συστήματα ελέγχου, με εξαίρεση τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, θα σφραγιστεί για το κοινό η είσοδος από την πλευρά της Ψαρών, απ’ όπου θα εισέρχονται μόνο με ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες οι δικαστικοί λειτουργοί, οι δικηγόροι μέλη του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου και οι εργαζόμενοι στα Δικαστήρια Καλαμάτας. Επίσης, προβλέπεται η λήψη εναλλακτικών μέτρων ασφαλείας για την εκκένωση του κτηρίου σε μια έκτακτη ανάγκη, όπως ένας σεισμός ή μια φωτιά, καθώς και η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα.   

Ν.Κ.


NEWSLETTER