Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 08:04

Η αδυναμία στα Smart οδηγεί στη… φυλακή

Γράφτηκε από την

Σε 8 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας ένας 29χρονος Αλγερινός, με ειδικότητα στα... Smart. Ο κατηγορούμενος άνοιγε αποκλειστικά αυτοκίνητα αυτής της μάρκας και ξάφριζε από μέσα μέχρι και τα κέρματα! Είχε όμως και... αντίπαλο, έναν 22χρονο Ρουμάνο ο οποίος είχε βρει τον τρόπο να ανοίγει αυτοκίνητα Smart, να παίρνει ό,τι βρίσκει και μετά να... τα ξανακλειδώνει. Ο νεαρός Ρουμάνος καταδικάστηκε για 3 διαρρήξεις αυτοκινήτων σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή.

Οι δύο υποθέσεις δικάστηκαν ξεχωριστά, καθώς το μόνο που συνέδεε τους δύο κατηγορούμενους ήταν η προτίμησή τους στην συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων. 

Ο Αλγερινός συνελήφθη γιατί υπήρξε απρόσεχτος. Στο τελευταίο Smart που άνοιξε τον περασμένο Ιανουάριο, του έπεσαν μέσα τα κλειδιά του και το στικάκι με τις φωτογραφίες του. Οταν λοιπόν ο ιδιοκτήτης του Smart ανακάλυψε για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από 30 ημέρες παραβιασμένο το αυτοκίνητό του, αποφάσισε να δηλώσει στην Αστυνομία την κλοπή. Από εκεί και πέρα για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ήταν εύκολο να αναζητήσουν και να βρουν τον Αλγερινό στο σπίτι του, ο οποίος αποδείχθηκε... γνωστός τους. Μέσα στο σπίτι του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί βρήκαν το ηχείο που έκλεψε από το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε τα κλειδιά και το στικάκι του, καθώς και 4 τσάντες με ρούχα ακριβής μάρκας. Τα ρούχα όπως αποδείχθηκε είχε κλέψει από ένα άλλο Smart, που ανήκε σε μια γυναίκα η οποία εργαζόταν σε γνωστό πολυκατάστημα της Καλαμάτας. Επίσης βρήκαν και πράγματα από ένα τρίτο Smart, τα οποία αναγνώρισε στην Αστυνομία ως δικά του ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.  

Η... δράση του Αλγερινού συνέπεσε σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα με αυτή του 22χρονου Ρουμάνου. Ο τελευταίος κατηγορείτο για τη διάρρηξη έξι Smart, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2012, αλλά στοιχεία για να τον καταδικάσουν υπήρχαν μόνο για τρεις περιπτώσεις κλοπής. Ο νεαρός Ρουμάνος συνελήφθη μέσα στο Smart, που άνοιξε για να κλέψει στην οδό Αριστοδήμου, πέρυσι στις 11 Δεκεμβρίου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ειδοποιήθηκαν από το κέντρο και έφτασαν έγκαιρα, πριν ο νεαρός αρπάξει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και κάτι ψιλά και εξαφανιστεί. Στο Τμήμα ομολόγησε μια ακόμη διάρρηξη νωρίτερα τη νύχτα στην ίδια περιοχή και μια ακόμη την προηγούμενη ημέρα στη μαρίνα της Καλαμάτας. Μάλιστα οδήγησε τους αστυνομικούς στον κάδο όπου είχε πετάξει έγγραφα που είχε κλέψει από το Smart στη μαρίνα. 

Στη δίκη χθες κατέθεσε και η μητέρα του νεαρού Ρουμάνου, η οποία εκείνη την περίοδο είχε χάσει τα ίχνη του παιδιού της και τον βρήκε ξανά όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα της, για να της πουν ότι τον συνέλαβαν. Ο αστυνομικός που κατέθετε νωρίτερα είπε πως γνώριζε την οικογένεια και τις προσπάθειες που έκανε η μητέρα του, αλλά και ο Ελληνας πατριός του, για να τον φέρουν κοντά τους.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι μετάνιωσε για ό,τι έκανε και... ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές επειδή τον προφυλάκισαν! Στη φυλακή υποστήριξε ότι κατάλαβε τα λάθη του και έκοψε μαχαίρι το χασίς και το ποτό, ενώ πείστηκε να μην ξανακάνει παρέα με τους "φίλους" που τον έμπλεξαν.

Ν.Κ.