Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 23:49

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν οι 9 κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο ναυάγιο (βίντεο)

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκαν οι 9 κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο ναυάγιο (βίντεο)

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν  και οι 9 Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία, που ξεπέρασε τις 13 ώρες οι 9 συλληφθέντες απολογήθηκαν στην Ανακρίτρια Καλαμάτας για τα αποδιδόμενα σε αυτούς αδικήματα, αρνούμενοι στο σύνολό τους τις κατηγορίες, αλλά κατά περίπτωση υποδεικνύοντας άλλους εκ των συλληφθέντων ως εμπλεκόμενους.

Μετά την προσωρινή τους κράτηση μέχρι τη δίκη οι 9 κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα ο καθένας να ασκήσουν προσφυγή για την απόφαση προφυλάκισής τους εντός 12 ημέρων, η οποία θα εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Οι κατηγορίες, για τις οποίες οι 9 προφυλακίστηκαν είναι πρόκληση ναυαγίου, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μετακίνησης μεταναστών και παράνομη είσοδος στη χώρα.

Τους 9 κατηγορούμενους εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Δημαρέσης, Δημήτρης Δρακόπουλος, Θανάσης Ηλιόπουλος, Νάνσυ Δημοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου-Σκρεπέτη, Ολγα Θεοδώρου, Δήμητρα Διακουμέα, Σοφία Δημητρέα και Ηλίας Ιωαννίδης, οι οποίοι διορίστηκαν από το δικαστήριο.

Ακολουθούν δηλώσεις ορισμένων εξ αυτών:  

Νάνσυ Δημοπούλου

Μαρία Κανελλοπούλου - Σκρεπέτη

Δημήτρης Δρακόπουλος - Θανάσης Ηλιόπουλος

[Στην κεντρική φωτογραφία Θανάσης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Δρακόπουλος και Μαρία Κανελλοπούλου - Σκρεπέτη, οι διορισμένοι από το δικαστήριο τριών εκ των κατηγορουμένων]