Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 07:26

Εκλογές με… βόμβες στην αυτοδιοίκηση

Γράφτηκε από την
Εκλογές με… βόμβες στην αυτοδιοίκηση

Το 2014, χρονιά των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, δεν αποκλείεται να σημαδευτεί από ποινικές διώξεις κορυφαίων προσώπων της αυτοδιοίκησης. Η υπόθεση που εξετάζεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας από τον εισαγγελέα Καλαμάτας κ. Δημ. Σταύρου, σχετίζεται με την μεταφορά μαθητών από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Εκτός από τους υπευθύνους του ΚΤΕΛ στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται οι επικεφαλής των αυτοδιοικήσεων (νομαρχιακής και περιφερειακής), καθώς και τα μέλη των οικονομικών επιτροπών που ψήφισαν τις αναθέσεις.

Αν δεν κριθεί ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο, υπάρχει μείζον θέμα που είναι αρκετά ικανό να επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα των εκλογών, τινάζοντας στον αέρα τα μέχρι στιγμής πολιτικά δεδομένα.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΤΕΛ ΕΝΩΠΙΟΝ

ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ

Προκαταρκτική έρευνα για υποθέσεις μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, που αφορούν την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την νυν Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου, διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου. Αντικείμενο της έρευνας είναι το αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας στις συμβάσεις που υπογράφηκαν για τη μεταφορά μαθητών, με βάση το πόρισμα του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την περίοδο 2009-2010. 

Στην παραγγελία του για προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας ζητά επίσης να διερευνηθεί εάν, για μέρος του 2011, στοιχειοθετούνται επιπλέον τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για μη νόμιμες δαπάνες περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ακόμη θέτει υπό έρευνα την τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων όπως η απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και η ηθική αυτουργία σε απιστία από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, από μέλη των αρμόδιων οικονομικών επιτροπών της τ. Νομαρχίας Μεσσηνίας και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταύρου προσανατολίζεται να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση και για τα επόμενα έτη. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αρχικά η δικογραφία που σχηματίστηκε βασίστηκε στη μήνυση που είχαν καταθέσει το 2011 ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων του νομού. 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER