Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 10:46

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα η απολογία των τεσσάρων για τη διακίνηση των μεταναστών

Καλαμάτα: Τη Δευτέρα η απολογία των τεσσάρων για τη διακίνηση των μεταναστών

Στην εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκαν χθες οι 4 κατηγορούμενοι ως διακινητές των 60 μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι διασώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 27 ν.μ. νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρο και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οι δύο Μαροκινοί και οι δύο Ιρακινοί, ηλικίας οι δύο 28 χρόνων και οι άλλοι δύο 36 και 53 χρόνων, θεωρούνται μέλη ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, και φέρονται να υποδείχθηκαν από τους υπόλοιπους ως χειριστές του σκάφους και βοηθητικό προσωπικό.

Χθες προσερχόμενοι ενώπιον των δικαστικών αρχών της πόλης, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ χθες το μεσημέρι οι 60 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως “η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την λιμενική αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες”.

Οι 4 κατηγορούμενοι ως διακινητές συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών με την επιβαρυντική περίσταση της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο, καθώς και ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ν.Κ.