Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 08:10

2 χρόνια για απόπειρα βιασμού στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από την
2 χρόνια για απόπειρα βιασμού στο Διαβολίτσι

Σε 2 χρόνια φυλάκιση με εξαγορά ποινής για απόπειρα βιασμού, τον Αύγουστο του 2008 στο Διαβολίτσι, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας κατηγορούμενος από ένα κοντινό χωριό.

Ο άνδρας, τόνισε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, δεν βίασε τη γυναίκα γιατί τον σταμάτησε ένας κοινός τους φίλος. Οι τρεις τους λίγη ώρα πριν είχαν φύγει από μπαρ της περιοχής, όπου μάρτυρες κατέθεσαν -και παραδέχτηκε και ο κατηγορούμενος- τα έπιναν μαζί. Ο κατηγορούμενος, όπως ειπώθηκε στην ακροαματική διαδικασία, για να την εκδικηθεί, την άφησε γυμνή στην ερημιά και έφυγε. Χωρίς κανένα ρούχο και ξυπόλυτη περπάτησε 3 χλμ. μέχρι να βρεθεί ένας άνθρωπος να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να της δώσει μια πετσέτα για να κρύψει τη γύμνια της. Ο άνδρας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση και η εισαγγελέας πρότεινε να μην κατέβει η ποινή του. 

Οπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος και η καταγγέλλουσα δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους. Τα παιδιά τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και συχνά μιλούσαν, γιατί η γυναίκα είχε κατάστημα στο Διαβολίτσι.  Ο ίδιος στην απολογία του επικαλέστηκε ότι έλεγε στα παιδιά του να τον περιμένουν στο κατάστημά της όταν καθυστερούσε να τα πάρει από το φροντιστήριο, ωστόσο μέχρι εκείνο το βράδυ που συναντήθηκαν και τα έπιναν μαζί, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε περάσει από το μυαλό του τίποτα το ερωτικό. 

Ολα ξεκίνησαν γύρω στα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, σε ένα Ιντερνετ καφέ. Κι ενώ πήγαν ξεχωριστά, βρέθηκαν να κάνουν παρέα και να πίνουν με έναν κοινό γνωστό τους. Οταν έφυγαν από εκεί, συνέχισαν τη διασκέδασή τους και να πίνουν σε ένα μπαρ στην περιοχή. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αλλά και μάρτυρες υπεράσπισης, περιέγραψαν μια πολύ προκλητική ερωτικά συμπεριφορά από τη μεριά της γυναίκας. Κάτι που επεσήμανε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας, λέγοντας πως μπορεί να ήταν διαχυτική και να υποσχόταν πράγματα, αλλά ο κατηγορούμενος δεν είχε το δικαίωμα να την εξαναγκάσει να πάει μαζί του χωρίς η ίδια να το δεχτεί. 

Ομως, ο κατηγορούμενος αφού γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα πλήρωσε το λογαριασμό και βοήθησε το φίλο του να μπει στο αυτοκίνητο, πήρε τη γυναίκα για να την πάει σπίτι της. Οπως κατηγορείται, αντί για το σπίτι της την πήγε σε ένα χωράφι, κι ενώ στην αρχή η γυναίκα δεν αντιστάθηκε και ανταποκρινόταν στα χάδια και τα φιλιά του, μετά δεν ήθελε να το συνεχίσει άλλο. Σύμφωνα και με όσα είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της και έχει περιγράψει και η καταγγέλλουσα, εκείνος θύμωσε και συνέχισε ό,τι έκαναν με το ζόρι - η γυναίκα τον χτύπησε και την χτύπησε και ο κατηγορούμενος, την πέταξε κάτω και έπεσε πάνω της. Ολα αυτά έγιναν ενώ είχαν βγει από το αυτοκίνητο, αλλά από τις φωνές άκουσε ο φίλος τους και ξύπνησε, βγήκε έξω και τράβηξε από πάνω της τον κατηγορούμενο. 

Να σημειωθεί ότι όταν εξετάστηκε η καταγγέλλουσα από γιατρό, η πλάτη της ήταν γεμάτη χτυπήματα και γρατζουνιές. Η εισαγγελέας είπε χθες στην αγόρευσή της ότι αυτό είναι αρκετό για να πειστεί κανείς ότι την έριξε με δύναμη στο χώμα για να την βιάσει. Ενώ -συνέχισε η εισαγγελέας- για να την εξευτελίσει, ο κατηγορούμενος την άφησε γυμνή και έφυγε.

Ν.Κ.


NEWSLETTER