Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 15:08

Στο μισό η ποινή του ταξιτζή για τους εμπρησμούς σε Δώριο και Κοπανάκι

Γράφτηκε από την
Στο μισό η ποινή του ταξιτζή για τους εμπρησμούς σε Δώριο και Κοπανάκι

Σε 5ετή φυλάκιση, από 10ετή κάθειρξη που του είχε επιβληθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, μείωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ποινή του 34χρονου οδηγού ταξί από το Δώριο, ο οποίος κατηγορείτο ότι έβαλε συνολικά 28 πυρκαγιές μέσα σε διάστημα 5 ημερών, το Σεπτέμβριο του 2012, στην ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου και του Δωρίου. 

 

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του «δεν καταλάβαινε τι έκανε» και το... διαπίστωσε μέσα στις ψυχιατρικές φυλακές του Κορυδαλλού, όταν άρχισε να παίρνει φάρμακα επειδή πάσχει από κατάθλιψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, που δεν το είχε δεχτεί το πρωτόδικο δικαστήριο. 

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έσπερνε φωτιές στο πέρασμά του άλλοτε πεζός κι άλλοτε με το ταξί του. Χρησιμοποιούσε αναπτήρα και έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα στην άκρη του δρόμου, και όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, καταγράφηκε καθώς ήταν περαστικός από κάμερα ασφαλείας ελαιοτριβείου το οποίο βρίσκεται στον Αετό, κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 3 και στις 7 Σεπτεμβρίου. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια εντοπίστηκε από περιπολικό της Πυροσβεστικής, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Λόγγος Δωρίου, και προσήχθη ως ύποπτος. Στην περιοχή αυτή είχε επίσης εκδηλωθεί πυρκαγιά με 3 εστίες και οι πυροσβέστες τον θεώρησαν ύποπτο όταν είδαν να απομακρύνεται πεζός προς την αντίθετη κατεύθυνση, περπατώντας πάνω στις γραμμές του τρένου. 

Οταν ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε για ανάκριση άρχισε να ομολογεί μία μία τις πυρκαγιές, οι οποίες σύμφωνα με την καταμέτρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέκαψαν περίπου 170 στρέμματα, από τα οποία τα 100 ήταν δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές. 

Ν.Κ.  


NEWSLETTER