Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 15:52

Προφυλάκιση Μαροκινού για κλοπές και απόπειρες στην Καλαμάτα

Προφυλάκιση Μαροκινού για κλοπές και απόπειρες στην Καλαμάτα

Την προφυλάκιση ενός 31χρονου Μαροκινού, που κατηγορείται για 13 κλοπές και απόπειρες κλοπής σε εκκλησίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, αποφάσισαν χθες ανακριτής και εισαγγελέας Καλαμάτας. Ο Μαροκινός κρατείτο στο Κέντρο Μεταναστών Κορίνθου και συνελήφθη στις 24 Μαρτίου με ένταλμα των ανακριτικών αρχών της Καλαμάτας. Είχε κλέψει 1.000 ευρώ πριν από δύο χρόνια από το παγκάρι της Ανάστασης, είχε μπει στην Αγ. Σιών στη Βέργα και είχε διαρρήξει συνολικά 7 αυτοκίνητα και 2 καταστήματα. Επιπλέον αποπειράθηκε να κλέψει ένα κατάστημα κι ένα αυτοκίνητο χωρίς να τα καταφέρει.  

 

Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Καλαμάτας οι οποίοι αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές, απόπειρες κλοπής και απρόκλητες φθορές.

Σύμφωνα και με τα αποτελέσματα του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της ΑΔ Μεσσηνίας, τα αποτυπώματα του 31χρονου βρέθηκαν σε 4 περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι και η υπόθεση κλοπή στην εκκλησία της Ανάληψης πρόπερσι το Φεβρουάριο στην Καλαμάτα: Ο Μαροκινός κατηγορείται ότι αφού παραβίασε το παράθυρο και μπήκε στην εκκλησία, έκλεψε -σύμφωνα τον ιερέα του ναού- 1.000 ευρώ. Το ίδιο βράδυ, δηλαδή στις 18 προς 19 Φεβρουαρίου ο Μαροκινός φέρεται ότι παραβίασε το παράθυρο και μπήκε κι έκλεψε 200 ευρώ από το παγκάρι της Αγίας Σιών στη Βέργα Καλαμάτας. 

Επίσης τα αποτυπώματά του έχουν ταυτοποιηθεί σε δύο ακόμη απόπειρες κλοπής - η μια έγινε τη νύχτα της 22ας προς 23η Φεβρουαρίου, σε ουζερί στην παραλιακή: Ο δράστης έσπασε το τζάμι, μπήκε στο κατάστημα και αφού έψαξε όλους τους χώρους, έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα. Στην άλλη περίπτωση ο ίδιος τη νύχτα της 31ης Μαρτίου προς 1η Απριλίου, προσπάθησε να σπάσει το τζάμι αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην οδό Βύρωνος, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Πάντως ο 31χρονος είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Καλαμάτας στις αρχές Ιανουαρίου του 2012 (πριν διαπράξει τις προαναφερθείσες κλοπές και απόπειρες), γιατί ήταν παράνομος στην Ελλάδα, και στις αρχές Φεβρουαρίου είχε αφεθεί ελεύθερος. Λίγες μέρες μετά ξεκίνησε την πλούσια δράση του, συμπληρώνοντας συνολικά 13 κλοπές και απόπειρες, μέχρι και πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν συνελήφθη εκ νέου από την Ασφάλεια και οδηγήθηκε στο Κέντρο Μεταναστών της Κορίνθου. 

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην εμπλοκή του στις υπόλοιπες κλοπές και απόπειρες σε καταστήματα και αυτοκίνητα στην περιοχή της Καλαμάτας, γιατί έγιναν όλες στην Καλαμάτα με τον ίδιο τρόπο και συνέβησαν το ίδιο χρονικό διάστημα με αυτές όπου βρέθηκαν τα αποτυπώματά του. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος συνήθιζε να σπάζει το τζάμι του παραθύρου σε αυτοκίνητα ή να "κατεβάζει" όλη την πρόσοψη των καταστημάτων που χτυπούσε, καταστρέφοντάς την. Μετά έμπαινε μέσα και αφού έψαχνε τα πάντα έκλεβε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκε. 

Ετσι από την προανάκριση προέκυψε πως, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια συνεργών του, διέπραξε και τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις:

Στις 11 προς 12 Φεβρουαρίου, πρόπερσι, έσπασε το τζάμι του συνοδηγού σε αυτοκίνητο και έκλεψε από μέσα το GPS και ένα πορτοφόλι με το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη και δύο πιστωτικές κάρτες.

Στις 17 προς 18 του ίδιου μήνα και χρόνου έσπασε το τζάμι πίσω πόρτας αυτοκινήτου στην οδό Ομήρου και έκλεψε ένα κυνηγετικό όπλο και άλλα αντικείμενα.

Στις 26 προς 27 του ίδιου μήνα έσπασε το τζάμι πίσω πόρτας αυτοκινήτου στην οδό Μαιζώνος και πήρε από μέσα μηχανήματα και εργαλεία συνολικής αξίας 1.700 ευρώ. 

Στις 4 προς 5 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έσπασε τα τζάμια στις συρόμενες πόρτες ενός καφέ στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού και έκλεψε από μέσα 25 μπουκάλια ουίσκι, αξίας 800 ευρώ, καθώς και το συρτάρι της ταμειακής μηχανής με 30 ευρώ μέσα και έναν φορητό υπολογιστή.

Την ίδια νύχτα στην ίδια πλατεία φέρεται ότι έσπασε το τζάμι σε εταιρεία τουρισμού και μεταφορών και έκλεψε από μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 1.200 ευρώ. 

Στις 11 προς 12 του ίδιου μήνα έσπασε το τζάμι πίσω πόρτας αυτοκινήτου στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Πραξιτέλους και από μέσα έκλεψε ένα φορητό υπολογιστή αξίας 400 ευρώ.

Στις 18 του ίδιου μήνα έσπασε το τζάμι του οδηγού σε αυτοκίνητο στο Αλμυρό Καλαμάτας και πήρε πορτοφόλι το οποίο είχε μέσα τραπεζικές κάρτες και άλλα έγγραφα.

Στις 24 του ίδιου μήνα κοντά στην πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία έσπασε το τζάμι του πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και πήρε από μέσα 20 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Στις 29 του ίδιου μήνα έσπασε το τζάμι του συνοδηγού σε αυτοκίνητο στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας κοντά στην πίστα καρτ και έκλεψε από μέσα δύο τσάντες οι οποίες περιείχαν 100 ευρώ, μια πιστωτική κάρτα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Ν.Κ.