Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 08:45

Ισόβια για τη δολοφονία του θείου στην Αν. Μάνη

Ισόβια για τη δολοφονία του θείου στην Αν. Μάνη

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, με ομόφωνη απόφασή του, στον 45χρονο που πέρυσι τον Απρίλιο στις Καλλονιές Ανατολικής Μάνης, είχε σκοτώσει -πυροβολώντας τον με κυνηγετική καραμπίνα- τον 65χρονο θείο του, μετά από διαφωνία για μια θέση στάθμευσης.

Το δικαστήριο, ειδικότερα, έκρινε ένοχο και επέβαλε ισόβια στον 45χρονο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ 10 χρόνια κάθειρξη και 1.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε συνολικά για τις υπόλοιπες κατηγορίες -απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών με πρόθεση και κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούσαν το γεγονός ότι ο 45χρονος πυροβόλησε κι άλλες φορές στη διάρκεια του τραγικού περιστατικού, τραυματίζοντας ελαφρά τον ξάδελφό του, όπως επίσης τη σύζυγο και την κόρη του εν λόγω ξαδέλφου του.

Στην αγόρευσή του, ο συνήγορος υπεράσπισης Σπύρος Ρομποτής, ζήτησε μειωμένο καταλογισμό, επικαλούμενος γνωματεύσεις ειδικών σύμφωνα με τις οποίες ο 45χρονος -που κρατείται στις Ψυχιατρικές  Φυλακές Κορυδαλλού- κυριαρχείται από ψυχωσικά σύνδρομα και σχιζοφρένεια παρανοειδούς τύπου και επομένως δεν είχε συνείδηση του τι έκανε.

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας Σταύρος Σταύρου, στην εισήγησή του είχε δηλώσει πάντως ότι θεωρεί τον κατηγορούμενο «συγκροτημένο» άτομο μη αποδεχόμενος τις ιατρικές αιτιάσεις για ψυχασθένεια -εκτίμηση με την οποία συνέπλευσε στη δική του αγόρευση, στη συνέχεια, ο παριστάμενος ως πολιτικώς ενάγων Πέτρος Μαντούβαλος.