Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 13:19

Ενα και ενωτικό το ψηφοδέλτιο στο Δικηγορικό Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Κ. Μαργέλη

Γράφτηκε από την

Την 31-1-2011, ημέρα Δευτέρα, έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων των δικηγόρων είτε για την θέση του Προέδρου είτε για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Στις επερχόμενες εκλογές της 27-2-2011, μοναδικός υποψήφιος για την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι ο νυν Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαργέλης, ενώ οι υποψήφιοι σύμβουλοι εκθέτουν την υποψηφιότητα τους σε ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο με την ονομασία «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ».
Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Μαργέλης δήλωσε τα εξής:
«Εχοντας άμεση επίγνωση της κρίσιμης συγκυρίας για τις νέες συνθήκες άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, έλαβα την απόφαση να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας διεκδίκησης, δράσης και δημιουργίας. 
Οι υποψήφιοι συνάδελφοι δικηγόροι για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι μέλη ενός και μοναδικού ενωτικού ψηφοδελτίου με την ονομασία «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ». Πιστεύω ότι η σύνθεση των απόψεων που θα προκύψει, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί συστατικό της Δημοκρατίας, είναι βέβαιο πως συνιστά την ασφαλέστερη οδό διαφυγής από τα σοβαρά και επίκαιρα προβλήματα και αξιοποιεί παράλληλα την κάθε ξεχωριστή μονάδα, δίνοντας της ρόλο ενεργό ως συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.
Οφείλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους εκλεκτούς συναδέλφους μου που είναι μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι με συνέδραμαν ουσιαστικά και αποφασιστικά στο έργο μου. Ευχαριστώ τους δικηγόρους για την τιμή που μου κάνουν και για το προνόμιο που μου χορηγούν να είμαι μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, πρωτόγνωρο γεγονός στην σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου μας.
Ταυτόχρονα, συναισθάνομαι και τη μεγάλη ευθύνη που έχω.
Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους δικηγόρους ότι θα προσπαθώ, κάθε μέρα, να τιμώ την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου. Οι προσπάθειες μου θα συνεχιστούν αμείωτες, σε ρυθμό και ένταση, με όραμα και στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του δικηγόρου αλλά και για την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο δικηγόρος στην κοινωνία ως συλλειτουργός της δικαιοσύνης.
Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να έχω σημαία μου το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Όλοι μαζί, Πρόεδρος, Διοικητικοί Σύμβουλοι και Δικηγόροι μπορούμε να καταστήσουμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας θεματοφύλακα της νομιμότητας, προασπιστή του δικαίου και προπύργιο έναντι κάθε εγχειρήματος υποβάθμισης του θεσμικού μας ρόλου.