Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 14:32

Οι δικηγόροι ψηφίζουν για τον Κώδικα Πολ. Δικονομίας

Οι δικηγόροι ψηφίζουν για τον Κώδικα Πολ. Δικονομίας

Με μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων διεξάγεται και στην Καλαμάτα η διήμερη πανελλαδική ψηφοφορία του κλάδου, με το ερώτημα εάν συμφωνούν ή όχι με τις τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά και αν θα πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποχή διαρκείας. Οι δικηγόροι της Καλαμάτας προσέρχονται από χθες στις 7 το πρωί στις κάλπες και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής στις εκλογές και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Χαράλαμπος Αβραμίδης, βασικός στόχος της ψηφοφορίας αυτής είναι να εκφράσουν οι δικηγόροι τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα πυρά ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας. Ανέφερε ότι «οι αλλαγές είναι προς συμφέρον των τραπεζών και κατά των πολιτών, όσον αφορά τον πίνακα κατάταξης στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς». Πρόσθεσε ότι στο σχέδιο νόμου ουσιαστικά επιχειρείται η κατάργηση της κατάθεσης μάρτυρα στις πολιτικές δίκες, κάτι που «θα δυσχεράνει την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης».
Στην εφορευτική επιτροπή συμμετέχουν επίσης δύο νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΚ, Κατερίνα Δημαρέση και Φιλάνθη Νηφάκου. Οπως μας είπαν, η προσέλευση των συναδέλφων τους από το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, και μέχρι τη 1 χθες το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 90 από τα συνολικά 336 εγγεγραμμένα μέλη στο σύλλογο.
Ν.Κ.