Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 08:06

Για ασέλγεια σε 10χρονο αγόρι καταδικάστηκε Γαργαλιανιώτης

Γράφτηκε από την

Ενοχος για ασέλγεια σε ένα 10χρονο αγόρι από τη Βουλγαρία κρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 62χρονος πρώην δημοτικός υπάλληλος από τους Γαργαλιάνους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας δωροδοκούσε με χρήματα το παιδί για να το χαϊδεύει ερωτικά. Η εισαγγελέας πρότεινε στην αγόρευσή της την ενοχή του κατηγορούμενου για ασέλγεια σε ανήλικο επί χρήμασι.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 5 χρόνια κάθειρξη με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ 3 ένορκοι ήθελαν την αθώωσή του.
Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου τον είχε κρίνει ένοχο και για ασέλγεια με σωματική βία, καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη 14 χρόνων και σε χρηματική ποινή 120.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στην ακροαματική διαδικασία δεν παρέστη το 14χρονο σήμερα αγόρι, παρά μόνο η μητέρα του, η οποία είχε πει σε κοινωνική λειτουργό ότι βρήκε το γιο της μαζί με τον κατηγορούμενο σπίτι του να φοράνε μόνο τα σλιπάκια τους. Μετά ο γιος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος τον απείλησε με μαχαίρι για να κάτσει να τον χαϊδέψει.
Η πράξη του κατηγορουμένου αποκαλύφθηκε όταν τον Οκτώβριο του 2010 η δασκάλα του αγοριού κάλεσε κοινωνική λειτουργό στο σχολείο. Οπως μάθαμε, ο μικρός έλεγε στους συμμαθητές του να κατεβάσουν τα παντελόνια τους για να μιμηθεί ό,τι έκανε ο κατηγορούμενος στον ίδιο, αλλά οι γονείς των παιδιών μαθαίνοντάς το πήγαν στο σχολείο και ζήτησαν αυτό να σταματήσει.
Η μητέρα του αγοριού ήταν εκείνη που είπε στην κοινωνική λειτουργό που την επισκέφτηκε στο σπίτι τους πως είχε βρει το γιο της και τον κατηγορούμενο να φοράνε μόνο τα σλιπάκια, στο σπίτι του δημοτικού υπαλλήλου. Μάλιστα τότε είχε πει ότι ο γιος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι έβγαλε ο κατηγορούμενος μαχαίρι και απείλησε το παιδί για να τον αφήσει να το χαϊδέψει. Ομως καταγγελία στην Αστυνομία δεν είχε γίνει, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορούμενου Βασίλη Δημαρέση, ο 62χρονος ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν άγγιξε το αγόρι και ότι, στις 4 Οκτωβρίου που το παιδί είπε πως έγινε η πράξη, αυτός ήταν στην Καλαμάτα για να πάρει ένα δάνειο 7.500 ευρώ.
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε λοιπόν στην απολογία του πως ήθελαν να τον εκβιάσουν η μητέρα και το περιβάλλον της, όταν έμαθαν ότι θα πάρει το δάνειο, για να τους δώσει χρήματα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι γνωριζόταν με τη μητέρα και το παιδί, και συνήθιζε να τους κερνάει, αλλά ποτέ δεν είχε μείνει μόνος του με το αγόρι. Ο συνήγορός του είπε επίσης ότι η ιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έδειξε να υπάρχει βιασμός ή άλλα ίχνη που να δείχνουν σεξουαλική πράξη, όταν εξετάστηκε το αγόρι περίπου 15 μέρες μετά.
Ν.Κ.