Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 11:46

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το υιοθετημέμο βρέφος

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας το υιοθετημέμο βρέφος

 

Μαζί της έφερε το 40 ημερών αγοράκι η θετή μητέρα από την Αθήνα και το παρέδωσε στην Εισαγγελία Καλαμάτας. Με εντολή του εισαγγελέα το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρούς και φιλοξενείται εκεί. Η θετή μητέρα πήρε προθεσμία για να καταθέσει στην ανακρίτρια μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναικολόγος ήταν αυτή η οποία φανέρωσε το όνομά της. Η γιατρός εξεταζόμενη κατά την προανάκριση κατονόμασε τη γυναίκα που παρέδωσε το νεογέννητο μωρό στο Ελληνικό Αττικής, με την οποία -όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- ήρθε σε επαφή μέσω ενός κοινού φίλου παιδιάτρου.

Εν τω μεταξύ χθες η 24χρονη φυσική μητέρα ζήτησε να δει το παιδί της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο συνήγορός της Βασίλης Φωτεινάκης κατέθεσε μάλιστα σχετικό αίτημα στον εισαγγελέα, ο οποίος απάντησε θετικά, με την προϋπόθεση να πουν το ναι και οι γιατροί και η μητέρα να τους πάει την ληξιαρχική πράξη γέννησης και το βραχιολάκι που φόρεσαν στο μωρό όταν γέννησε στην ιδιωτική κλινική. Ο συνήγορος μιλώντας στην "Ε" είπε ότι «η εντολέας μου επιθυμεί διακαώς να πάρει πίσω το παιδί, δεν ήταν προϊόν της ελεύθερης βούλησής της ό,τι έκανε. Εχουμε κινηθεί και μέσω της Εισαγγελίας και της Πρόνοιας για να δει αρχικά το παιδί και να πάρει την επιμέλειά του». Ο συνήγορος και η 24χρονη μητέρα προσπάθησαν χθες να βρουν συμβολαιογράφο για να γίνει η ανάκληση της συμβολαιογραφικής πράξης συναίνεσης στην υιοθεσία. Ομως κανένας από τους τρεις συμβολαιογράφους Καλαμάτας στους οποίους απευθύνθηκαν, δεν δέχτηκε. «Κι έτσι αναγκαστήκαμε να αιτηθούμε εισαγγελική παραγγελία για να "αναγκάσει" ο εισαγγελέας κάποιον να κάνει την ανάκληση», είπε ο Βασίλης Φωτεινάκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" χθες στην ανακρίτρια κατέθεσε ως μάρτυρας φίλη και ομοεθνής της 24χρονης μητέρας, η οποία είπε ότι η φίλη της πιέστηκε για να δώσει το μωρό. Σημείωσε ακόμα ότι θα είναι δίπλα της για να την βοηθήσει μέχρι να σταθεί στα πόδια της, θα τη φιλοξενήσει και θα τη βοηθήσει με τα έξοδα του παιδιού. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η μάρτυρας κατέθεσε πως ήταν μπροστά σε τσακωμούς με τη μητέρα της 24χρονης, η οποία την πίεζε να δώσει το μωρό για υιοθεσία. Οι δύο φίλες ήταν και συγκάτοικοι κάποια χρόνια και είπε ότι θα την βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. 

 

Ν.Κ.