Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 20:07

Καλαμάτα: Απολογίες 6 γιατρών για το θάνατο 35χρονης

Καλαμάτα: Απολογίες 6 γιατρών για το θάνατο 35χρονης

Με τις απολογίες των 6 γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη για το θάνατο της 35χρονης Καλαματιανής, μετά από ε

για γαστρικό μανίκι (sleeve gastrectomy). Επίσης, απολογήθηκαν και τρεις συνάδελφοί τους από τα Νοσοκομεία "Σωτηρία" και Ιπποκράτειο, ενώ οι τελευταίοι δύο από τους συνολικά 23 κατηγορούμενους γιατρούς θα απολογηθούν την Τετάρτη 29 του μήνα. 

Θυμίζουμε ότι η 35χρονη, η οποία αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, νοσηλεύτηκε μετά την επέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο "Σωτηρία" και στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα, ενώ κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν ένας από τους 23 γιατρούς (22 νοσοκομειακοί γιατροί και ένας ιδιώτης), οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, της έκανε μια γαστροσκόπηση, θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Οι 6 Καλαματιανοί γιατροί οι οποίοι απολογήθηκαν χθες είναι: ο τότε διευθυντής της Α' Παθολογικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η επιμελήτρια της ίδιας κλινικής και μία γιατρός της κλινικής, η τότε διευθύντρια της Β' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και δύο ακόμα γιατροί της ίδιας κλινικής. Κατηγορούνται ότι παρέλειψαν να κάνουν γαστροσκόπηση παρά το ότι είχαν ενημερωθεί για το ιατρικό ιστορικό της και για την πρόσφατη υποβολή της σε sleeve γαστρεκτομή, αλλά και για τους έντονους πόνους και τις εμετικές λιποθυμικές τάσεις, συμβάλλοντας καίρια στο θάνατό της.

Ν.Κ.