Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 15:34

Στις 8 Ιουνίου η δίκη για το θάνατο του βρέφους

Στις 8 Ιουνίου η δίκη για το θάνατο του βρέφους

Στις 8 Ιουνίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη για το θάνατο του βρέφους. Η εν λόγω δίκη ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεων, κάθονται δύο γιατροί γυναικολόγοι.

Τους δύο γιατρούς μήνυσε ζευγάρι που το μωρό τους γεννήθηκε νεκρό στις 21 Οκτωβρίου του 2008 στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η δίκη ήταν να συνεχιστεί χθες με την κατάθεση μαρτύρων, αλλά διακόπηκε επειδή αρρώστησε ένας από τους διαδίκους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 21χρονη μητέρα του βρέφους, έγκυος στο πρώτο της παιδί, μπήκε στο Νοσοκομείο για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Ομως όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι παλμοί του μωρού έπεφταν, ο θεράπων ιατρός της και όλη η ομάδα της Γυναικολογικής Κλινικής πήραν απόφαση ότι έπρεπε να μπει για καισαρική. Δυστυχώς, η θέση που είχε πάρει το βρέφος ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν να το βγάλουν και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από ενδομήτρια ανοξία. 

Ο ένας κατηγορούμενος είναι ο θεράπων ιατρός της μητέρας, ο οποίος πλέον δεν δουλεύει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η έτερη κατηγορούμενη ειδοποιήθηκε για το περιστατικό και έσπευσε στο Νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά και έτσι φρόντισε μόνο για τη συρραφή της μητέρας. Οι γονείς κατέθεσαν τη μήνυση γιατί θεώρησαν πως κυρίως έφταιγε ο  θεράπων ιατρός επειδή δεν έκανε από την αρχή καισαρική. 

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή είχε μπει στο αρχείο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, οι γονείς επανήλθαν και εκδικάζεται με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας.

Ν.Κ.