Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 20:34

Καλαμάτα: Μείωση ποινής σε πράκτορα εφημερίδων

Ενας πρώην πράκτορας εφημερίδων καταδικάστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή, για υπεξαίρεση ποσού 23.500 ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος από το 1993 μέχρι τον Αύγουστο του 1999 είχε δικό του πρακτορείο στην Κυπαρισσία, αλλά όταν το πρακτορείο Τύπου με το οποίο συνεργαζόταν πτώχευσε, αναγκάστηκε να κλείσει αφήνοντας απλήρωτες οφειλές. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει ξεκινήσει μια καινούργια ζωή στο Αγρίνιο, είχε καταδικαστεί σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι για τα χρήματα τα οποία διεκδικούσαν από αυτόν έμαθε για πρώτη φορά το 2005, όταν του επιδόθηκε σχετικό εξώδικο. Υποστήριξε ακόμη ότι ο ίδιος δεν καταχράστηκε ούτε ευρώ - και είπε στο δικαστήριο πως δεν αναγνωρίζει το υπόλοιπο χρημάτων που του ζητούν επειδή δεν επέστρεψε τα απούλητα έντυπα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι στα χέρια του δεν έφτασε καμία εκκαθάριση, γιατί στις 26 Μαΐου του 1999 ανέλαβε άλλος το πρακτορείο, οπότε ο ίδιος δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος από απούλητα έντυπα τα οποία κατηγορείται ότι δεν επέστρεψε τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Αντίθετα -όπως είπε- τον έβαλαν από το πρακτορείου Τύπου να φτιάξει το μαγαζί του, κι ένα πρωί του είπαν "φύγε" κι εκείνος δεν είχε να ταΐσει την οικογένειά του.

Ν.Κ.