Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 16:23

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας: Δυο χρόνια με αναστολή σε Αθηναίο ιδιώτη γιατρό

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας: Δυο χρόνια με αναστολή σε Αθηναίο ιδιώτη γιατρό

Ενοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον Αθηναίο ιδιώτη γιατρό, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για το θάνατο από αμέλεια της 35χρονης Καλαματιανής, που στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 κατέληξε στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, έξι μήνες μετά από εγχείρηση για γαστρικό μανίκι (sleeve gastrectomy).

Αντίθετα για την υπόθεση αθωώθηκαν οι 22 νοσοκομειακοί γιατροί, που κάθισαν στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου. Η απόφαση έχει τριετή αναστολή - ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε στο γιατρό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιδίκασε στην πολιτική αγωγή -την οποία εκπροσώπησε η δικηγόρος Δέσποινα Τσιλιβαράκη- χρηματική ικανοποίηση. 

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου και η απόφαση βγήκε χθες, μετά από 10 συνεδριάσεις. 

Η γυναίκα είχε βάλει δαχτυλίδι στο στομάχι για να αδυνατίσει, αλλά το έβγαλε και ο ιδιώτης γιατρός που έκανε την επέμβαση στην Αθήνα επέλεξε αντί για νέο δαχτυλίδι να προχωρήσει σε γαστρικό μανίκι. Δηλαδή, "έκοψε το στομάχι της", αλλά μετά άρχισε να έχει ζαλάδες, εμετούς και πόνους. Αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός τής είπε να μην ανησυχεί και δεν την εξέτασε αν και είχε ιατρείο και στην Καλαμάτα και ερχόταν συχνά στην πόλη. Η επέμβαση έγινε το Μάιο του 2008 και μέχρι τον Ιούλιο που νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά στη Β' Παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνέχισε να υποφέρει από τα ίδια συμπτώματα. Η 35χρονη, η οποία αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, εκτός από το Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύτηκε στο "Σωτηρία" και στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα, ενώ κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. 

Την ενοχή του ιδιώτη γιατρού είχε προτείνει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας Μαρία Κωλέττη, ενώ για τους υπόλοιπους 22 κατηγορούμενους νοσοκομειακούς γιατρούς είχε προτείνει την αθώωσή τους. 

Οι 6 Καλαματιανοί γιατροί οι οποίοι αθωώθηκαν είναι: ο τότε διευθυντής της Α' Παθολογικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η επιμελήτρια της ίδιας κλινικής και μία γιατρός της κλινικής, η τότε διευθύντρια της Β' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και δύο ακόμα γιατροί της ίδιας κλινικής. 

Ν.Κ.