Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 14:28

Ελεύθεροι με όρους για τις χασισοφυτείες στην Κορώνη

Ελεύθεροι με όρους για τις χασισοφυτείες στην Κορώνη

Αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή οι τρεις Μεσσήνιοι στην εγκληματική οργάνωση, που οργάνωνε και χρηματοδοτούσε φυτείες φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας χασίς, και σε συνεργασία με μια δεύτερη έφερναν ναρκωτικά από το εξωτερικό.

Χθες ο πρώην ζαχαροπλάστης, ο αγρότης και ο σιδεράς απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στην Αθήνα και αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους στο Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο αγρότης από την Ασίνη, παραδέχτηκε μόνο ότι έκανε καλλιέργεια χασίς στο αμπέλι του και είχε φιντάνια σε κυπελλάκια (περίπου 150 στο σύνολό τους), αλλά υποστήριξε ότι τα ήθελε για δική του χρήση. Οι άλλοι δύο, ο πρώην ζαχαροπλάστης από την Κορώνη και ο σιδεράς από την Χρυσοκελλαριά, ισχυρίζονται ότι καμία σχέση δεν έχουν με τη φυτεία με τα περίπου 130 δενδρύλλια στη θέση "Λαχάνου" στην Κορώνη.

Το σιδερά υπερασπίζεται ο δικηγόρος Διονύσης Αλευράς, ο οποίος μιλώντας στην "Ε" είπε ότι οι κατηγορίες που βάρυναν τον εντολέα του ήταν δύο: ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και για καλλιέργεια χασίς. «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σχέση του εντολέα μου με την εγκληματική οργάνωση, δεν ξέρει κανέναν και δεν μιλά με κανέναν - το αδίκημα θέλει να προκύπτει ενιαίος δόλος των συμμετεχόντων», ανέφερε εξηγώντας ότι ο ενιαίος δόλος δεν προκύπτει από τα στοιχεία. Οσο για το αδίκημα της καλλιέργειας χασίς ο συνήγορος είπε ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία σχέση και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να βαρύνει υπέρ της συμμετοχής του. «Σε ανύποπτο χρόνο έγινε έρευνα σε αγροτόσπιτα, στο σπίτι και το αυτοκίνητό του και δεν βρέθηκαν ούτε ναρκωτικά, ούτε λεφτά, ούτε ζυγαριές, λίπασμα ή σπόροι χασίς», ανέφερε. Οσο για το χτήμα του, κάτω από το οποίο κατηγορείται ότι βρέθηκε η φυτεία, ο κ. Αλευράς είπε ότι από αεροφωτογραφίες τις οποίες έδωσαν στον ανακριτή φαίνεται ότι η χασισοφυτεία βρίσκεται μέσα σε δασική έκταση. Σχετικά με μια συνομιλία, την οποία έχει ο σιδεράς με τον πρώην ζαχαροπλάστη, ο συνήγορός του είπε ότι πρόκειται «για μια κοινωνική και συναλλακτική σχέση» - καθώς παζάρευαν να του φτιάξει μια γκαραζόπορτα. 

Ο υπερασπιστής του πρώην ζαχαροπλάστη και του αγρότη, Γιώργος Ράλλης, είπε ότι οι εντολείς του αρνούνται και οι δύο τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση. Οσον αφορά τον αγρότη, υποστηρίζει ότι τα φυτά στο αμπέλι και τα φιντάνια στα κυπελλάκια τα είχε φυτέψει για δική του αποκλειστικά χρήση - ενώ δεν έχει καμία συνομιλία σύμφωνα με το συνήγορό του. Ο πρώην ζαχαροπλάστης υποστηρίζει επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και στον ανακριτή επιφυλάχτηκε να απαντήσει για τις συνομιλίες, γιατί δεν τις έχει ακόμα ακούσει. Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει αρκετές συνομιλίες. 

Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή 8 κατηγορούμενοι από τους 12 συνολικά οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή για την εξάρθρωση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής δύο εγκληματικών οργανώσεων με διεθνείς διασυνδέσεις. Από τους 8 οι οποίοι απολογήθηκαν χθες, προφυλακίστηκαν οι 4 - ενώ οι τρεις Μεσσήνιοι και ένας ακόμα κατηγορούμενος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ν.Κ.