Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 12:46

9 χρόνια κάθειρξη για 3 χασισόδεντρα 

9 χρόνια κάθειρξη για 3 χασισόδεντρα 

Ποινή κάθειρξης 9 χρόνων και 3 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς και χρηματική ποινή 30.600 ευρώ, σε Ελληνα κατηγορούμενο για την καλλιέργεια 3 δέντρων χασίς και την κατοχή ενός πιστολιού κρότου.

Σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας είχε πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργεί χασίς. Πράγματι σε έρευνα που έγινε σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας του βρήκαν τα 3 δέντρα τον Απρίλιο, ύψους από 15 ως 35 εκατοστά. Στην έρευνα στο σπίτι του βρήκαν στο συρτάρι του κομοδίνου ένα πιστόλι κρότου, καθώς και αβολίδωτες σφαίρες σε μια εργαλειοθήκη στην αποθήκη. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος -ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου για άλλη υπόθεση- υποστήριξε ότι εκείνο τον καιρό έκανε χασίς κακής ποιότητας με σπόρια μέσα. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι είχε τελειώσει με την καλλιέργεια της μελιτζάνας και φρέζαρε το θερμοκήπιο. Ομως εκεί που κάπνιζε χασίς έπεσαν σπόρια και φύτρωσαν μόνα τους, χωρίς ο ίδιος -όπως υποστήριξε- να γνωρίζει καν την ύπαρξή τους. Οσο για το πιστόλι ισχυρίστηκε ότι ήτανε ένα ψεύτικο πανηγυριώτικο, το οποίο είχε αγοράσει στο πανηγύρι της Χώρας για να ρίχνει το Πάσχα καμιά πιστολιά για το έθιμο. Ενώ τα 3 καψούλια υποστήριξε ότι ήτανε ξεχασμένα στην παλιά εργαλειοθήκη του πατέρα του, κι ούτε γνώριζε την ύπαρξή τους. Επίσης, υποστήριξε ότι είναι χρήστης χασίς αλλά το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε τοξικομανία, γι' αυτό του επέβαλε ποινή κάθειρξης.

Ν.Κ.