Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 19:15

17 χρόνια σε Αλβανό για το μαχαίρωμα στην Τρίοδο 

17 χρόνια σε Αλβανό για το μαχαίρωμα στην Τρίοδο 

Σε 17 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ο 38χρονος Αλβανός, που πέρυσι το Δεκέμβριο ξεκοίλιασε με μαχαίρι ομοεθνή του στην Τρίοδο.

Ο κατηγορούμενος Αλβανός καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σύμφωνα με μαρτυρίες θα είχε αποτελειώσει τον 43χρονο αν δεν τον είχαν σταματήσει οι θαμώνες του καφενείου, όπου Σαββατόβραδο 6 Δεκεμβρίου έγινε η επίθεση. Ο δράστης και το θύμα είχαν ξανά καβγαδίσει πριν το μοιραίο βράδυ και κάτοικοι της περιοχής μιλούσαν για κάποιο είδος βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε ότι φούντωσε πάνω στο μεθύσι του και του επιτέθηκε, ωστόσο το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ το θύμα του έμεινε για καιρό νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Οι αστυνομικοί είχαν βρει τον κατηγορούμενο κατά τις 4.30 το πρωί στο χωριό Αγριλιά να περιφέρεται με ένα μαχαίρι στο χέρι και τον συνέλαβαν. Στον ομοεθνή του επιτέθηκε το προηγούμενο βράδυ γύρω στις 10 και εκτός από την κοιλιά, ο 43χρονος είχε δεχτεί μαχαιριές στην αριστερή ωμοπλάτη και το θώρακα.

 Ν.Κ.