Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 17:27

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Καλαμάτας

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Καλαμάτας

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Καλαμάτας, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 22 του μήνα. Το Δ.Σ. του ΔΣΚ συνεδρίασε χθες και επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής. 

Στην Ολομέλεια, που συνεδρίασε την Πέμπτη στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΔΣΚ Κώστας Μαργέλης κατέθεσε -όπως είχε προαναγγείλει- πρόταση να υποβάλουν οι δικηγόροι τις παραιτήσεις τους για ένα μήνα στον υπουργό Δικαιοσύνης, παραλύοντας τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν πέρασε, και χθες που ρωτήσαμε σχετικά τον κ. Μαργέλη, μας είπε ότι ο σύλλογος δεν θα προβεί μεμονωμένα σε μια τέτοια ενέργεια.

Θυμίζουμε ότι οι δικηγόροι της χώρας αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.

Να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη Παρασκευή, προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση σχετικά με την συνέχιση της αποχής.