Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 09:01

Εξιλαστήριο θύμα για το αστυνομικό φιάσκο λέει στην απολογία του ο Δημ. Κασιμιώτης 

Ως το εξιλαστήριο θύμα της αποτυχίας των αστυνομικών να συλλάβουν τον 33χρονο αυτοκινητιστή από την Τρίοδο, στα διόδια της Βελιγοστής, αναφέρει τον εαυτό του ο 55χρονος οδοντοτεχνίτης Δημήτρης Κασιμιώτης στο απολογητικό του υπόμνημα προς την ανακρίτρια Καλαμάτας, το οποίο ο ίδιος ζήτησε να δημοσιευθεί. 

Ο Δ. Κασιμιώτης κατηγορείται ως "προπομπός" της BMW με την οποία ο αυτοκινητιστής υποτίθεται ότι έφερνε από την Αθήνα στη Μεσσηνία μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χασίς. Συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής κοντά στο Δερβένι, 12 χιλιόμετρα μακριά από το μπλόκο της Βελιγοστής, όπου οι αστυνομικοί περίμεναν το ύποπτο αυτοκίνητο με τα ναρκωτικά. 

Ο ίδιος ο 55χρονος οδοντοτεχνίτης στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει ότι οι αστυνομικοί τον έσυραν έξω από το αυτοκίνητο και μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του, ενός δικού του φίλου του και δύο νεαρών φίλων του γιου του, άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα. Οπως υποστηρίζει, είχε πάει στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τα τρία παιδιά μια συναυλία, ενώ για κάποια δική του δουλειά είχε πάει μαζί κι ένας φίλος του. 

Θυμίζουμε ότι ο Δ. Κασιμιώτης απολογήθηκε στην ανακρίτρια Καλαμάτας την περασμένη Τετάρτη για τις κατηγορίες της απλής συνέργειας στη διακίνηση ναρκωτικών και της υπόθαλψης εγκληματία. Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας διέταξαν μετά την απολογία του να αφεθεί ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Αναλυτικά το απολογητικό του υπόμνημα στην ανακρίτρια Καλαμάτας:

 

«Κυρία πρόεδρε,

Ουδεμία σχέση έχω με τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο ... (σ.σ. όνομα αυτοκινητιστή από την Τρίοδο) δεν τον γνωρίζω ούτε κατ' όψιν. 

Ειδικότερα τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2016 οδηγούσα το με αριθμό κυκλοφορίας ... ΙΧΕ αυτοκίνητο εργοστασίου κατασκευής AUDI SA4 ιδιοκτησίας της εταιρείας ..., στο οποίο επέβαιναν ο κ. ... (σ.σ. όνομα επιβαίνοντα), ο υιός μου ... (σ.σ. όνομα γιου) και δύο ακόμη φίλοι του υιού μου. 

Αφού πέρασα τα διόδια της Βελιγοστής, στα οποία η δίοδος είναι ελεύθερη, συνέχισα την πορεία μου προς Καλαμάτα. Σε μεγάλη απόσταση από τα διόδια της Βελιγοστής, άνω των 12 χιλιομέτρων, στην περιοχή περίπου του Δερβενίου Μεσσηνίας αντιλήφθηκα όπισθεν εμού, ένα αυτοκίνητο να μου αναβοσβήνει τα φώτα και να χρησιμοποιεί τα παλλόμενα φώτα (αλάρμ). Αμέσως ανέκοψα την πορεία μου και πήγα δεξιά στο δρόμο, προκειμένου να αφήσω χώρο για να με προσπεράσει το αυτοκίνητο αυτό. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα ακολούθησαν γεγονότα που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν. 

Το αυτοκίνητο με τα παλλόμενα φώτα σταμάτησε μπροστά μου. Από αυτό εξήλθαν δύο άτομα με όπλα στα χέρια και πριν ακόμα σταματήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσα, άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου, με έσυραν βιαίως έξω από το αυτοκίνητο που οδηγούσα, και άρχισαν να με χτυπούν αλύπητα στο πρόσωπό μου και σ' όλο μου το σώμα, χωρίς να γνωρίζω το λόγο για τον οποίο δέχτηκα αυτή την άνανδρη και σκληρή επίθεση. Ο συνεπιβάτης του αυτοκινήτου μου, κ. ..., καθώς και τα τρία παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητό μου, έμειναν άναυδοι και ιδιαίτερα έντρομοι, αφού δεν γνωρίζαμε καν το λόγο της ανωτέρω επίθεσης. Πολύ αργότερα έμαθα ότι στα διόδια της Βελιγοστής είχε λάβει χώρα επεισόδιο μεταξύ του κατηγορούμενου ...(όνομα αυτοκινητιστή από την Τρίοδο) και αστυνομικών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συλλάβουν τον ... (όνομα αυτοκινητιστή από την Τρίοδο)». 

 

«ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ  ΨΕΥΔΗ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΠΡΟΠΟΜΠΟΥ"»

Συνεχίζοντας ο 55χρονος οδοντοτεχνίτης αναφέρει στο υπόμνημα: 

«Τα περί "προπομπού" που αναφέρονται στο πρόσωπό μου είναι  ασύστολα και προκλητικά ψεύδη, δεδομένου ότι εγώ ουδεμία σχέση είχα, όπως προανέφερα, με τον ... (όνομα αυτοκινητιστή), αποτελούν δε ισχυρισμούς που προβλήθηκαν για να δικαιολογήσουν τον άγριο και ανελέητο ξυλοδαρμό μου, από τους αστυνομικούς που με συνέλαβαν. 

Προφανώς κάποιος από τους αστυνομικούς με αναγνώρισε και μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να συλλάβουν τον ... (όνομα αυτοκινητιστή), έσπευσαν να συλλάβουν εμένα ως εξιλαστήριο θύμα της αποτυχίας τους αυτής, και δημιούργησαν ένα απίστευτο σενάριο για να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου. 

Οπως καταθέτουν οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ... (όνομα αυτοκινητιστή) προσπέρασε το αυτοκίνητο που οδηγούσα εγώ, αλλά δεν με συνέλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα και σε μεγάλη απόσταση από τα διόδια της Βελιγοστής. Αλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα δεχτεί "επίθεση" από αστυνομικούς, όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Υπηρεσίας Καλαμάτας - Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών προς τον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας με ημερομηνία 15-4-2014, από το οποίο προκύπτει ότι ουδέν ενοχοποιητικό στοιχείο βρέθηκε σε βάρος μου. 

Για το επεισόδιο αυτό υπέβαλα μήνυση κατά παντός υπαίτιου για την οποία δέχτηκα πάρα πολλές πιέσεις, κατόπιν των οποίων δήλωσα ότι δεν επιθυμούσα να συνεχιστεί η διαδικασία αυτή. 

Συνημμένως σας υποβάλλω φωτοτυπικό αντίγραφο της σχετικής μήνυσής μου».

 

«ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»

Και προσθέτει: «Δυστυχώς επιχείρησαν οι αστυνομικοί κατ' επανάληψη να μου αποδώσουν πράξεις, με τις οποίες ουδεμία σχέση έχω.

Θα πρέπει να τονίσω ότι με τον κ. ... (όνομα συνεπιβάτη στο AUDI) βρισκόμουν συνεχώς από το πρωί περί ώρα 8.30 της 16-1-2016, που τον παρέλαβα από το σπίτι του στην Καλαμάτα, μέχρι την ώρα του επίδικου συμβάντος. Ελάχιστη ώρα δεν ήμαστε μαζί, κατά την οποία τον περίμενα σταθμευμένος στην περιοχή του Μοναστηρακίου Αθηνών, προκειμένου να διεκπεραιώσει κάποια εργασία του. 

Είναι αδύνατον και αδιανόητο να υποστηρίζουν οι αστυνομικοί ότι εγώ ήμουν προπομπός του ... (όνομα αυτοκινητιστή) έχοντας μαζί μου τον ... (όνομα συνεπιβάτη στο AUDI), το γιο μου και τους δύο φίλους του γιου μου.

Στην Αθήνα είχαμε μεταβεί προκειμένου ο γιος μου με τους φίλους του να παρακολουθήσουν μια μουσική εκδήλωση και προκειμένου ο κ. ... (όνομα συνεπιβάτη στο AUDI) να διεκπεραιώσει κάποια δική του εργασία. Αλλωστε το πρόγραμμα παραμονής μου στην Αθήνα καθορίστηκε αποκλειστικά και μόνο από το χρόνο που είχαν ο γιος μου και οι φίλοι του για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή».

Ζητά λοιπόν: «Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ την ειδική συσκευή e-pass για τη διέλευσή μου από τα διόδια και δεδομένου ότι υπάρχει καταγραφή των διελεύσεών μου από τα διάφορα διόδια στις 16-1-2016, όπως επίσης και τα ξημερώματα της 17-1-2016, ζητώ να ελεγχθεί ο χρόνος διέλευσής μου από τα διόδια (η συσκευή e-pass βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσα).

Επίσης η συσκευή τού τηλεφώνου μου με αριθμό κλήσης ... βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών και από την εξέταση των κλήσεων (εξερχόμενων και εισερχόμενων) αποδεικνύεται ότι ουδεμία επαφή είχα με το ... (όνομα αυτοκινητιστή).

Η όλη υπόθεση είναι χονδροειδέστατα κατασκευασμένη προκειμένου να δικαιολογήσουν τον ανελέητο ξυλοδαρμό μου, συνδέοντάς με μια υπόθεση, με την οποία ουδεμία σχέση έχω και για την οποία αποτέλεσα το εξιλαστήριο θύμα της αποτυχίας τους να συλλάβουν το ... (όνομα αυτοκινητιστή).

Μάρτυρά μου προτείνω τον ... (όνομα συνεπιβάτη στο AUDI), τα στοιχεία του οποίου προκύπτουν από τη δικογραφία.

Επειδή ουδείς λόγος συντρέχει να μου επιβληθεί οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος και πρέπει να απαλλαγώ από κάθε κατηγορία, δεδομένου ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες, γι' αυτό ζητώ:

Να απαλλαγώ από τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και να μην επιβληθεί σε εμένα οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος, δεδομένου ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες».