Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 08:46

Ισως σήμερα η απόφαση για το διπλό φονικό στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Ισως σήμερα η απόφαση για το διπλό φονικό στη Μάνη

Με την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η δίκη των 19χρονων σήμερα Π.Μ. από τον Κάμπο και Ν.Μ. από την Καλαμάτα, οι οποίοι τον Αύγουστο του 2014 σκότωσαν με καραμπίνα στην περιοχή των Αλτομιρών τον 26χρονο Μεσσήνιο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται και η έκδοση απόφασης από το δικαστήριο. Την περασμένη Παρασκευή στις απολογίες τους, οι νεαροί κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό της Μάνης ζήτησαν συγγνώμη μετανιωμένοι. 
«Αυτό που έγινε δεν μπορώ να το εξηγήσω, όχι μόνο στους άλλους, αλλά ούτε και στον εαυτό μου» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 19χρονος Καλαματιανός Ν.Μ. «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω δεν θα ξεκινούσα τη γνωριμία μου με τον Κώστα Σγούρο» υποστήριξε ο κατηγορούμενος από τον Κάμπο Π.Μ., στη δική του απολογία. Και οι δυο τους ζήτησαν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ο Ν.Μ. πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως «ό,τι και να πω τώρα, αυτό δεν λέει τίποτα στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Παρασκευάς Αδάμης παρατήρησε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Π.Μ. ότι οι δύο κατηγορούμενοι κάτι κρύβουν, και τους συμβούλεψε να πουν τι έχει γίνει γιατί κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε δις ισόβια.
Να σημειωθεί τέλος ότι και οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν, όπως και προανακριτικά στους αστυνομικούς, πως ήτανε μαζί στο αυτοκίνητο και αρνήθηκαν ότι οδήγησε ο Π.Μ. τους Σγούρο και Κομμάτη σε ενέδρα του Ν.Μ. Μάλιστα ο Ν.Μ. ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί πυροβόλησε επανειλημμένα τα δύο θύματα, γεμίζοντας και δεύτερη φορά την καραμπίνα.


NEWSLETTER