Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 17:34

Συνέχιση της αποχής αποφάσισαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Απόφαση για συνέχιση της αποχής και μετά τις 6 Ιουνίου, πήρε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. Την απόφαση πήραν οι δικηγόροι στήνοντας κάλπη και διεξάγοντας μυστική ψηφοφορία, στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνέλευσής τους. Υπέρ της συνέχισης της αποχής ψήφισαν 93 δικηγόροι ενώ 38 καταψήφισαν.

Εντονα διαφώνησε με τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του ότι πρέπει να εκφράσουν φανερά την άποψή τους. Ωστόσο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης μιλώντας στην "Ε" είπε ότι οι δικηγόροι αποφάσισαν μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, που προβλέπεται άλλωστε από το σχετικό κώδικα των δικηγόρων. Σημείωσε δε πως πανελλαδικά έχει επικρατήσει ένα κλίμα υπέρ της συνέχισης της αποχής του κλάδου - ενώ σήμερα αναμένεται να πάρει απόφαση στην Αθήνα και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. 

Να σημειωθεί ότι ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να προτείνει σήμερα στην Ολομέλεια την παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και τις 15 αυτού του μήνα.

 

Ν.Κ.