Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 19:29

Μεσσηνία: Δεν έπεισε ότι διώκεται από το… παρακράτος 

Μεσσηνία: Δεν έπεισε ότι διώκεται από το… παρακράτος 

"Είμαι ήρεμος και ψύχραιμος, θα αντιμετωπίσω και το χάρο!": Ετσι αποφασισμένος να ανατρέψει τα πάντα, κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ένας Τριφύλιος κτηνοτρόφος, κατηγορούμενος για την καλλιέργεια φυτείας χασίς με 24 δενδρύλλια, στη θέση "Συκαμιά" τον Ιούνιο του 2012, στη Μουριατάδα Κυπαρισσίας. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για την καλλιέργεια και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, καθώς και σε 3 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή (σ.σ. είχε λήξει η άδεια για ένα κυνηγετικό όπλο).

Νωρίτερα ο αδελφός του ορκιζότανε στο Δία και αποκάλυπτε στο δικαστήριο ότι τα δύο αδέλφια διώκονται από το παρακράτος και τον ίδιο το Βύρωνα Πολύδωρα ως... τρομοκράτες. Υποστήριξε ότι τους καταδιώκουν με ψεύτικες κατηγορίες γιατί θέλουν να τους εξοντώσουν κοινωνικά και πολιτικά, επειδή ανήκουν στην Ενότητα Κομμουνιστών και δεν συμβιβάζονται με το αστικό κράτος. Οσο για μια κάλτσα γεμάτη με θειάφι και το DNA του κατηγορούμενου, στις ρίζες ενός δέντρου δίπλα στη φυτεία, επικαλέστηκε έναν συντοπίτη τους κτηνοτρόφο, ο οποίος σύμφωνα με το μάρτυρα τυγχάνει και σπιούνος της Αστυνομίας. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ωστόσο, κατήγγειλε τον αστυνομικό ο οποίος κατέθεσε χθες στη δίκη ότι φύτεψε στοιχεία για να τον ενοχοποιήσει και τον "στόλισε" λέγοντάς τον "αντίχριστο και άθεο". 

Προκλητικός από την αρχή μέχρι το τέλος, ο κατηγορούμενος ζήτησε μέχρι και την εξαίρεση της προέδρου γιατί δεν τον άφηνε να κατευθύνει αυτός τη δίκη και να κάνει τις ερωτήσεις που επιθυμούσε. Δεν αναγνώρισε ούτε τη δικηγόρο του, ούτε τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου να τον δικάσει και... απείλησε πως αν δεν τον αφήσουν να κάνει τις ερωτήσεις του, θα πάει να πιει ένα καφέ και θα επιστρέψει. Οταν δε, ήρθε η ώρα της απολογίας, εκεί ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να τακτοποιήσει τις σκέψεις του και να επανέλθει απολογούμενος γνωρίζοντας το τι θα πει. Κι αυτό για δευτερόλεπτα αφού συνέχισε ρίχνοντάς τα στο παρακρατικό -φασιστικό σκυλολόι, που -όπως υποστήριξε- πήγε να τον ενοχοποιήσει και του έκλεψε και το στρατιωτικό μπουφάν. Το οποίο νωρίτερα ο αστυνομικός κατέθετε ότι το βρήκαν 50 μέτρα από τη φυτεία και μέσα μια απόδειξη με το όνομα του κατηγορούμενου. Στη φυτεία, σε μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλιατρών έφτασαν τον Ιούνιο του 2012, μετά από την αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας. Τα δενδρύλλια είπε ήτανε μικρά, 10 έως 60 εκατοστά, και φαίνονταν διψασμένα. Εκεί δίπλα βρήκανε και την κάλτσα με το θειάφι, που στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και βρέθηκε το γενετικό υλικό του κατηγορούμενου. 

 

Ν.Κ.