Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 18:49

Με βροχή η εικόνα από το Βουλκάνο στη Μεσσήνη (βίντεο-φωτογραφίες)

Με καταρρακτώδη βροχή υποδέχθηκε χθες το πρωί η Μεσσήνη, στην είσοδο της πόλης, την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου. Εκπρόσωποι φορέων και αρχών, κλήρος και πολλοί πιστοί, ντόπιοι και επισκέπτες, αψήφησαν την κακοκαιρία και υποδέχθηκαν την εικόνα.

Μέχρι, όμως, να φθάσει η λιτανεία στην κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκε δέηση, η βροχή σταμάτησε, ο κόσμος έγινε περισσότερος και η πομπή πήρε επίσημο χαρακτήρα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 

Οι δρόμοι της Μεσσήνης, απ' όπου περνούσε η εικόνα της Παναγίας ήταν στρωμένοι με άνθη και λουλούδια.

Λίγο μετά τις 11, με ήλιο που έκαιγε, η εικόνα έφθασε στο μετόχι της Μονής Βουλκάνου και εναποτέθηκε στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως τις 28 Σεπτεμβρίου, αργά το μεσημέρι.

Ο επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος που προΐστατο της υποδοχής και της λιτανείας (ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος απουσιάζει στο εξωτερικό, σε αποστολή της Εκκλησίας) παρατήρησε ότι η εικόνα της Παναγίας έχει ακούσει πολλούς ανθρώπινους πόνους και βάσανα, αλλά και ευχαριστίες. Υπενθύμισε ότι εικόνα της Παναγίας έσωσε τη Μεσσήνη από τη χολέρα και παρακάλεσε όλο τον κόσμο «να προσεύχεστε για μας, για τους ιερείς και το λαό της Μοζαμβίκης», καθώς στην Αφρική έχουν ελονοσία. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ευχήθηκε υγεία και η Παναγία να βοηθάει όλο τον κόσμο.

Γ.Σ.