Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 17:02

Η Μεθώνη γιόρτασε τον πολιούχο της 

Η Μεθώνη γιόρτασε τον πολιούχο της 

Τον πολιούχο της Αγιο Νικόλαο γιόρτασε χθες με κάθε λαμπρότητα η Μεθώνη. Κάτοικοι της Μεθώνης αλλά και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή συνέρρευσαν στο ναό του Αγίου Νικολάου, για να προσκυνήσουν την εικόνα του.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας με την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και χθες το πρωί τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του ιερού κλήρου της περιοχής. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του αγίου στους δρόμους της πόλης, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ανέφερε σε μήνυμά του: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ο Αγιος Νικόλαος να μας ευλογεί για να σταθούμε όλοι πιο δυνατοί στους δύσκολους καιρούς και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν». Ο δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή παρέστησαν στη λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας. Το "παρών" επίσης έδωσαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.