Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 16:44

Αγιασμός των υδάτων σε Καλαμάτα και Μεσσήνη 

Αγιασμός των υδάτων σε Καλαμάτα και Μεσσήνη 

Στο σημείο μπροστά από το Λιμεναρχείο επιστρέφει ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας, αύριο, ανήμερα των Θεοφανίων.

Στην εκκλησία της Ανάληψης, στη Δυτική Παραλία, θα τελεστεί η θεία λειτουργία και ο μέγας αγιασμός των Θεοφανίων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. Μετά από πομπή, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί από τον κ. Χρυσόστομο, ο αγιασμός των υδάτων, στη δυτική πλευρά του λιμανιού, στο χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο.

Σήμερα, παραμονή της γιορτής στις 4 το απόγευμα, ο σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας. Μετά τον εσπερινό, στις 5 το απόγευμα, θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΗ

Από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου θα γίνει και φέτος ο αγιασμός των υδάτων στη Μεσσήνη, αύριο 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανίων.

Μετά τη θεία λειτουργία, η πομπή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, από το χώρο της συμβολής των οδών δημάρχου Σταύρου Τσούση και Καρατζά, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τον αγιασμό των υδάτων, θα απευθύνουν ευχές και χαιρετισμό, ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσσήνης Κωνσταντίνος Μελισσουργός και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.