Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 08:03

Η Κορώνη γιόρτασε την Παναγία Ελεήστρια

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε χθες, γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η Κορώνη.

Στη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό, στο κάστρο της Κορώνης, προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας στους κεντρικούς δρόμους και στα γραφικά σοκάκια της Κορώνης, παρουσία πλήθους πιστών. Με την ολοκλήρωση της λιτανείας τελέστηκε επιμνημόσυνο τρισάγιο μπροστά από τις προτομές του εθνομάρτυρα επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε στους παριστάμενους 

η ζωή τους να είναι πλημμυρισμένη από το φως της Ανάστασης του Κυρίου, και το φως αυτό να δίνει δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε - προτρέποντας ο ένας να στέκεται δίπλα στον άλλο. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν οι ισχυροί της γης δεν αντιληφθούν ότι πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη, συμπαράσταση, συμβίωση και ανθρωπιά». Τέλος, επισήμανε πως το προσκύνημα της Ελεήστριας ενισχύει οικονομικά τους φοιτητές της Μεσσηνίας για να σπουδάσουν.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Πύλου-Νέστορος (και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ) Δημήτρης Καφαντάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, αντιδήμαρχοι και άλλοι αιρετοί του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι πρώην βουλευτές Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης κι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

 

Γ.Σ.