Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 17:55

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία 

Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών έγινε ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται χθες το πρωί. Ωστόσο όλο το τριήμερο στην πόλη πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκδηλώσεις που έδωσαν πανηγυρικό και λαμπρό τόνο στη γιορτή.

Χθες το πρωί στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Με το πέρας της έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνας από τη γραφική και παραδοσιακή Ανω Πόλη μέχρι τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου. Την πομπή συνόδευε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, μαθητές σχολείων, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος πιστών.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ανταλλαγή ευχών και υπήρχε κέρασμα.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού τόνισε την ευθύνη που αισθάνεται να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που τον εξέλεξαν βουλευτή, σημείωσε: «Η Κυπαρισσία έχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης και μεγάλα θέματα που πρέπει να λυθούν. Από τα γενικότερα, που δεν αφορούν μόνο την Κυπαρισσία, όπως ο δρόμος Τσακώνας -Καλού Νερού, μέχρι θέματα τοπικής ανάπτυξης, από την οδοποιία ως τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στο Κάστρο. Είναι η περίοδος τώρα που γυρίζει όλη η χώρα στην ανάπτυξη, να επιδιώξουμε ακριβώς αυτή η ανάπτυξη να είναι δίκαιη για όλους. Να μην μοιραστεί από νέο πλούτο που θα παραχθεί, στους λιγότερους. Προσπαθούμε, λοιπόν, και στην Ευρώπη για το καλύτερο δυνατό. Τώρα που ανταποκρίθηκε η χώρα στις υποχρεώσεις της, περιμένουμε κι από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Είναι, όμως, δική μας ευθύνη να φτιάξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας που δεν θα βασίζεται στα δανεικά, ούτε μόνο στη δημόσια και την ιδιωτική κατανάλωση. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε: «Η Κυπαρισσία και η Τριφυλία είναι μια δυναμική περιοχή η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Αποτελεί έναν σημαντικό, παρθένο πυλώνα στον οποίον πρέπει όλοι μας, με σοβαρότητα, να επενδύσουμε, προκειμένου να βρει το δικό της το δρόμο. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της Τριφυλίας και είμαι πεπεισμένος ότι τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στο δυναμισμό των Τριφυλίων εναπόκειται η ευθύνη τού να αναλάβουν αυτές τις πρωτοβουλίες για να πάρει τη θέση της στην ανάπτυξη». 

Τέλος ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε χαρακτηριστικά:  «Κορυφώνονται σήμερα, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, οι εορταστικές εκδηλώσεις που διατρέχουν το Δήμο Τριφυλίας, αλλά κυρίως χτυπά η καρδιά της πρωτεύουσας του δήμου μας, της Κυπαρισσίας, και νομίζω ότι αυτές οι γιορτές δώσανε το στίγμα τους, από μόνες τους, πέρα από κάθε προσδοκία. Οι πολίτες συμμετείχαν, οι φορείς συμμετείχαν, ο δήμος δημιουργούσε». Αφού ευχήθηκε από βάθους καρδιάς για όλους τους πολίτες ό,τι καλύτερο, επισήμανε: «Εμείς θα συνεχίσουμε με όλο τον αγώνα, σε μια αρνητική περίοδο, να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη, τον κ. Τατούλη, για την όλη συμβολή του, για όλη την προσφορά του και νομίζω ότι αυτές τις μέρες οφείλουμε να κάνουμε μια στάση στη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του προσήνεμου μόλου του λιμανιού μας, της Κυπαρισσίας. Ευχαριστώ τον κ. Κατρούγκαλο για τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις και να είστε βέβαιοι στα διαλείμματα όλων των εκδηλώσεων υπάρχει πολύ μεγάλη δυνατότητα για να παρουσιάζουμε τα αιτήματα του δήμου, τις αγωνίες της κοινωνίας και αυτό ας το κρατήσετε, γιατί νομίζω ότι το πνεύμα ήταν εξαιρετικό με διάθεση συνεργασίας όλων».

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Παναγιώτης Αλευράς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Ιωάννα Μαραβελή, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.

Κ.Μπ.