Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 11:34

Νέος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων ο Μεσσήνιος Θεόκλητος Λαμπρινάκος (βίντεο)

Νέος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων ο Μεσσήνιος Θεόκλητος Λαμπρινάκος (βίντεο)

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Το Σώμα της Ιεραρχίας εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο με 54 ψήφους, ενώ στην διαδικασία του τριπροσώπου έλαβε 60 ψήφους.

Αμέσως μετά ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξε Μητροπολίτη στην ευλογημένη αυτή Επαρχία.

Στη συνέχεια ο κ. Θεόκλητος έλαβε τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και τις ευχές των Μητροπολιτών, ενώ μετέβη στο Καθολικό της Μονής Πετράκη όπου ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα.

Η χειροτονία του σε Επίσκοπο θα λάβει χώρα το Σάββατο (7/10) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών (Μητρόπολη Αθηνών).

Με το που έγινε γνωστή η είδηση της εκλογής του νέου μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα στον ναό των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα, όπου ο Θεόκλητος Λαμπρινάκος ήταν προϊστάμενος, ενώ ήδη υπάρχει κινητοποίηση, ώστε αρκετά άτομα από την Καλαμάτα να δώσουν το παρών στην αυριανή χειροτονία.

Το βιογραφικό του νέου μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

Με την ανακοίνωση της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Ψυχάρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση : 

«Με αισθήματα χαράς και τιμής πληροφορηθήκαμε την επάξια εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτη Θεοκλήτου Λαμπρινάκου, ως Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων. 

To πνευματικό υπόβαθρο, η άοκνη προσφορά και η εκκλησιαστική-διοικητική του εμπειρία, εγγυώνται μία επιτυχημένη αρχιερατική θητεία. Ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει υγεία και να τον ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο που σε λίγο θα αναλάβει.

Ευχόμεθα έτη πολλά, αγλαόκαρπα και πανευφρόσυνα. Άξιος!»