Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 17:46

Τον προστάτη τους γιόρτασαν Ναυτικό και Λιμενικό στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Τον προστάτη τους γιόρτασαν Ναυτικό και Λιμενικό στην Καλαμάτα

Τον Αγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος γιόρτασε χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με δοξολογία και αρτοκλασία στο ναό του Αγίου Νικολάου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κι έψαλε η χορωδία του ναού Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα ναό.

Ο λιμενάρχης Καλαμάτας Αντώνης Δουμάνης παρατήρησε ότι ο Αγιος Νικόλαος έσωσε πλήθος ανθρώπων που κινδύνευσαν στη θάλασσα και σημείωσε πως δεν υπάρχει γέφυρα πολεμικού ή εμπορικού ελληνικού πλοίου που να μην κοσμείται από την εικόνα του αγίου. Επεσήμανε, ακόμα, ότι “σήμερα τιμούμε το Πολεμικό μας Ναυτικό που φυλάττει Θερμοπύλες. Το Λιμενικό Σώμα που στα 100 χρόνια ιστορίας του αποτελεί τον φύλακα - άγγελο κάθε πολίτη σε λιμάνια και πέλαγα και τον Ελληνα ναυτικό και τον αλιέα που μοχθεί καθημερινά, παλεύοντας με το υδάτινο στοιχείο”.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε ο Αγιος Νικόλαος να ενισχύει και να ενδυναμώνει το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό, “κυρίως στις δύσκολες μέρες που περνάμε και περισσεύει η αμφισβήτηση και χάνεται η ειρηνική συνύπαρξη και συμβίωση των λαών”. Ευχήθηκε, επίσης, στους επικεφαλής και τα μέλη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού “να έχουν υγεία, δύναμη, ευρωστία, κουράγιο και πάνω απ’ όλα να μην χάνουν την ελπίδα και την προσδοκία τους, καθώς η ίδια η ιστορία διδάσκει ότι δεν χάνεται τίποτα, όταν αγωνιζόμαστε να το πετύχουμε και να το κρατήσουμε”.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα και ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και σύσσωμο σχεδόν το προσωπικό του Λιμεναρχείου με επικεφαλής το λιμενάρχη Αντ. Δουμάνη.

Γ.Σ.


NEWSLETTER