Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 16:21

Αγρυπνία στο Πεταλίδι

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα συγκίνησης, λόγω της κατάθεσης του Φακέλου Αγιοκατατάξεως προς την Ιερά Σύνοδο, από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο, τελέσθηκε αγρυπνία και το μνημόσυνο του Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Πεταλίδι.

Της αγρυπνίας προεξήρχε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πεταλιδίου και τον αρχιερατικό της επίτροπο, πρωτοπρσβύτερο Δημήτριο Κουρκουλή.

Στην ομιλία του ο πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην οσιακή βιοτή του Γέροντος Βησσαρίωνος και εξέφρασε τη δοξολογία του προς τον Πανάγαθο Θεό που στις μέρες μας αναδεικνύει αγίους, ώστε να μας ενισχύει και να μας ενδυναμώνει πνευματικά. Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας της Μεσσηνίας προς τον μητροπολίτη Φθιώτιδος, για την κατάθεση των στοιχείων που αναδεικνύουν τα χαρίσματα του Γέροντος Βησσαρίωνος, και ευχήθηκε σύντομα να έχουμε την ευλογία να τον τιμήσουμε ως Αγιο της Εκκλησίας μας.