Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 18:36

Εορτασμός της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Εορτασμός της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά

Παρουσία πλήθους πιστών έγινε και φέτος ο εορτασμός της Παναγίας της Βλαχέρνας στο ιστορικό εκκλησάκι των Φιλιατρών που βρίσκεται στο Πάρκο της Βλαχέρνας, από το Σύλλογο Φιλοπροόδων.

Στο μικρό εκκλησάκι που πλέον απέκτησε και νέο τέμπλο τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και ακολούθησε αρτοκλασία. Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία μελών του συλλόγου ντυμένων με παραδοσιακές στολές, της Φιλαρμονικής του συλλόγου, του ιερού κλήρου και πιστών.

Ακολούθησε μουσική συναυλία που άνοιξε το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας και συνέχισε η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Η πρόεδρος του συλλόγου Παρασκευή Παντελάκη αναφέρθηκε στις εργασίες που έχουν γίνει τόσο στο ναό όσο και στο πάρκο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η εκκλησία που αποτελεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο (ΦΕΚ 998/Β/1-11-1996) ανασκευάστηκε στην πρότερη μορφή της με εργασίες που έγιναν το 2016 και το 2017 με την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και με δαπάνες του Συλλόγου Φιλοπροόδων και πολλών πιστών. Μόλις τις προηγούμενες μέρες αντικαταστάθηκε το παλαιό φθαρμένο τέμπλο με νέο με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Ευχαρίστησε επίσης όλους αυτούς που τόσο χρόνια στηρίζουν το σύλλογο και τις προσπάθειές του.

Να τονίσουμε ότι στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης.

Χθες το πρωί εξάλλου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER